Σε προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω της δημοσιοποίησης της καταγγελίας που έκανε ο Εμμανουήλ Καραλής κατά του Δημήτρη Κυτέα για ρατσιστική συμπεριφορά αναφέρθηκε ο ΣΕΓΑΣ σε ανακοίνωση που εξέδωσε πέντε μέρες μετά το περιστατικό.

Η εγχώρια ομοσπονδία στίβου σχολίασε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά από τη καταγγελία του νεαρού επικοντιστή και τόνισε πως το θέμα θα συζητηθεί την Τετάρτη (5/6) στο Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ που είναι αρμόδιο για κυρώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Καραλή στάθηκαν οι κορυφαίες αθλήτριες του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Σχετικά με την υπόθεση της καταγγελίας του αθλητή Εμμανουήλ Καραλή, από τον ΣΕΓΑΣ ανακοινώνονται τα εξής:

1. Από την περασμένη εβδομάδα, που ενημερωθήκαμε για το περιστατικό καλέσαμε τους εμπλεκόμενους σε συνάντηση στην οποία τονίσαμε την ανάγκη αποφυγής κάθε περαιτέρω κλιμάκωσης, καθώς και την ανάγκη να κρατηθούν οι αθλητές μακριά από αντιπαραθέσεις και να αφεθούν απερίσκεπτοι στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

2. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η δημοσιοποίηση της καταγγελίας πριν την ολοκληρωμένη και επίσημη ενημέρωση της ομοσπονδίας προκάλεσε πρόσθετα προβλήματα.

3. Καταγγελίες όπως αυτή πρέπει να αντιμετωπίζονται με απόλυτη σοβαρότητα στο πλαίσιο των διαδικασιών που προβλέπονται από το καταστατικό της ομοσπονδίας.

4. Το θέμα θα απασχολήσει το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ της Τετάρτης (5/6) με το ερώτημα της παραπομπής στη δικαστική επιτροπή της ομοσπονδίας, που είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει και να επιβάλει τυχόν πειθαρχικές κυρώσεις.

5. Τέλος υπενθυμίζουμε την πάγια θέση του ΣΕΓΑΣ, ότι συμπεριφορές αντίθετες με τα αθλητικά ιδεώδη και ιδίως συμπεριφορές που συνιστούν διακρίσεις και μάλιστα ρατσιστικού χαρακτήρα, δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και πολύ περισσότερο στον ελληνικό στίβο».

Τελικός Γιουρόπα Λιγκ: Σούπερ απόδοση* σε Αζάρ πρώτο σκόρερ και τροπαιούχο Τσέλσι & Ομπαμεγιάνγκ πρώτο σκόρερ και τροπαιούχο Άρσεναλ! *Όροι και προϋποθέσεις

Advertisement