Στίβος

Σεμένια: «Κανένας άνθρωπος δεν θα με κάνει να σταματήσω να αγωνίζομαι»

Αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους μοιάζει η Κάστερ Σεμένια, μετά τους περιορισμούς που της επιβλήθηκαν λόγω αυξημένης τεστοστερόνης στο αίμα της.

Καμία διάθεση να σταματήσει να αγωνίζεται δεν έχει η Κάστερ Σεμένια, όπως έδειξε μετά το Diamond League της Ντόχα.

Η 29χρονη δρομέας έχει έρθει σε αντιπαράθεση με την IAAF, όταν βρέθηκε αυξημένη τεστοστερόνη στο αίμα της, με την παγκόσμιο ομοσπονδία στίβου να δικαιώνεται από τον CAS στην έφεση που είχε κατατεθεί. Απόφαση που υποχρεώνει την πρωταθλήτρια μεσαίων αποστάσεων να υποβληθεί σε θεραπεία που θα ρίξει τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα της για να συνεχίζει να λαμβάνει μέρος σε αγώνες άνω των 400μ.

Μετά τον αγώνα 800μ. της Ντόχα που -με τα μέχρι τώρα δεδομένα- είναι ο τελευταίος που είχε δικαίωμα να συμμετέχει, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το αν θα προχωρήσει στη θεραπεία και η απάντησή της ήταν αφοπλιστική.

«Και βέβαια όχι, δεν υπάρχει περίπτωση», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Σε μια τέτοια κατάσταση δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά το μόνο που μπορείς να ξέρεις είναι ότι θα συνεχίσεις να τρέχεις».

Σε δηλώσεις της στο BBC η Κάστερ Σεμένια εμφανίστηκε σίγουρη πως θα συνεχίσει να τρέχει, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα το κάνει.

«Όταν είσαι μεγάλος πρωταθλητής πάντα τη γλιτώνεις. Εξαρτάται από τον θεό. Ο Θεός αποφάσισε για τη ζωή μου, ο Θεός θα τελειώσει τη ζωή μου. Ο Θεός επέλεξε την καριέρα μου, ο θεός θα τελειώσει την καριέρα μου. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να με κάνει να σταματήσω να αγωνίζομαι. Πώς θα σταματήσω στα 28; Νιώθω πολύ νέα, έχω ενέργεια. Έχω ακόμα δέκα χρόνια καριέρας στον στίβο», σχολίασε η πρωταθλήτρια και συνέχισε:

«Δεν έχει σημασία με ποιον τρόπο θα καταφέρω να συνεχίσω. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα συνεχίσω να βρίσκομαι εδώ. Δεν πρόκειται να πάω πουθενά. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω καλύτερα, να τρέχω», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x