Άρης Ασβεστάς

Σεμινάριο VAR: Το θέατρο του παραλόγου με τις… δέκα διαφορετικές εκδοχές!

Στο σεμινάριο για το VAR υπήρχαν 14 ΠΑΕ και είναι βέβαιο πως όποια και αν ρώταγες, θα σου έλεγε τη δική της εκδοχή για τις φάσεις που αναλύθηκαν! Εκδοχή που… πάντα τους δικαιώνει!

Τι ειπώθηκε στο σεμινάριο για το VAR που διοργάνωσε την Πέμπτη (17/10) η ΕΠΟ και η ΚΕΔ, παρουσία εκπροσώπων όλων των ΠΑΕ της Super League, του ξένου ειδικού εκπαιδευτή, αλλά και του υφυπουργού Αθλητισμού;

Μην περιμένετε να μάθετε από εδώ, διαβάστε τα αλλού, δεν πειράζει... Έτσι κι αλλιώς, οι «αλήθειες» είναι πολλές ώστε να έχεις ποικιλία να διαλέξεις!

Το πρόβλημα δεν είναι φυσικά ότι στο σεμινάριο απαγορευόταν η παρουσία δημοσιογράφων.

Το πρόβλημα είναι αυτό το θεατράκι του παραλόγου που στήνουν σε τέτοιες περιπτώσεις οι ΠΑΕ. Ένα θέατρο σκιών που κούρασε και καταντάει αηδία.

Στο σεμινάριο αυτό, αναλύθηκαν από τους ειδικούς αρκετές φάσεις, από αυτές που συζητήθηκαν έντονα τις προηγούμενες αγωνιστικές. Φάσεις για τις οποίες οι ομάδες βγήκαν «στα κάγκελα», με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τόσο νωρίς θέμα σχετικά με την λειτουργία του VAR.

Όταν το σεμινάριο τελείωσε, προσέξτε τι έγινε: Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ακόμα και η… Λάρισα και ίσως και άλλες ΠΑΕ που δεν έχω αντιληφθεί, διέρρευσαν προς την κοινή γνώμη μια… δική τους, εντελώς διαφορετική εκδοχή για το τι ειπώθηκε από τον ειδικό εκπαιδευτή!

Αναλύθηκαν φάσεις πολυσυζητημένες, όπως αυτές που έγιναν στο Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ, στο Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης, στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, στο ΑΕΛ-ΑΕΚ και σε άλλα ματς και η κάθε ΠΑΕ διοχέτευε προς τα έξω ότι οι θέσεις που είχε εκφράσει εξ αρχής… δικαιώθηκαν! Με αποτέλεσμα κάθε «ρεπορτάζ» να παίζει μπουνιές με το άλλο, ανάλογα με το ποιον πήρες τηλέφωνο για να μάθεις τι ειπώθηκε!

Στην αίθουσα υπήρχαν 14 ΠΑΕ και είναι βέβαιο πως αν ρώταγες κάθε μία ξεχωριστά, θα σου έλεγε τη δική της εκδοχή για τις φάσεις! Εκδοχή που… εννοείται πως θα τους δικαιώνει! Και ας έχει πει ο αναλυτής εντελώς άλλα πράγματα!

Να μεταφέρουν όλοι την πραγματικότητα, είναι αδύνατον. Κάποιοι λένε ψέματα, άλλοι μισές αλήθειες και μισά ψέματα. Δεν γίνεται να ισχύει κάτι άλλο. Δεν γίνεται να είναι όλες οι εκδοχές σωστές!

Το ποια είναι η αλήθεια είναι δύσκολο να την ανακαλύψεις και ακόμα πιο δύσκολο να βρεις την όρεξη να την γράψεις, διότι όποια εκδοχή και αν επιλέξεις να μεταφέρεις στο ρεπορτάζ σου (ακόμα και αν είναι η απόλυτη αλήθεια), οι ΠΑΕ που τα «ερμήνευσαν» αλλιώς, θα βγουν να σε διαψεύσουν και να σε βγάλουν ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ψεύτη! Μαζί με τις ΠΑΕ, θα σιγοντάρουν και κάποιοι δημοσιογράφοι της ομάδας, με σκοπό την στοχοποίηση και εν τέλει την απαξίωσή σου.

Και για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, θα είσαι πλέον ο ψεύτης, ο ΑΡΔ που κάνει προπαγάνδα, και όχι αυτός που πράγματι έψαξε για να ανακαλύψει την αλήθεια!

Πιστέψτε, λοιπόν, όποιον θέλετε.

Αυτό το κείμενο δεν έχει ούτε αλήθειες ούτε ψέματα. Μόνο αποστροφή και αηδία, για έναν χώρο που δεν μπορεί ποτέ να θεραπευτεί…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x