Στίβος

Σφαιροβολία Ολυμπιακών προδιαγραφών στο Γιουτζίν

Τις συμμετοχές στη σφαιροβολία στο Diamond League του Γιουτζίν στις 27 Μαΐου ανακοίνωσαν την Τρίτη οι διοργανωτές του μίτινγκ και έχουν καλέσει τα σημαντικότερα ονόματα του αγωνίσματος.

Με τέσσερις αθλητές πάνω από τα 22 μέτρα και έναν οριακά κάτω από εκεί, τους τρεις νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, τέσσερις παγκόσμιους πρωταθλητές και τον πρωταθλητή Ευρώπης στον κλειστό, αναμένονται μεγάλες επιδόσεις στις ΗΠΑ.

Το μεγάλο όνομα είναι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης, Ράιαν Κράουζερ, ο οποίος έχει ρίξει 22.52. Φέτος, ξεκίνησε τη σεζόν στη Νέα Ζηλανδία με 22.15.

Ο «αργυρός» Ολυμπιονίκης στη Βραζιλία, Τζο Κόβακς, έχει το ρεκόρ αγώνων από το 2015 με 22.56 και έχει νικήσει τα δύο τελευταία χρόνια στο Γιουτζίν.

Παρών και ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης, Τόμας Ουόλς, παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού, που έχει φέτος 22.21.

Παρόντες ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής 2011 και 2013, Νταβίντ Στορλ, με 22.20 και ο 20χρονος Πολωνός Κόνραντ Μπουκοβιέτσκι.


inner

Από κοντά και ο τρίτος κορυφαίος Αμερικανός, Κουρτ Ρόμπερτς, με 21.57, όπως και ο κορυφαίος Αφρικανός, Φρανκ Ελέμπα, με 21.20.

Η τελευταία θέση του μίτινγκ θα καλυφθεί από τον αθλητή που θα βρίσκεται ψηλότερα στην παγκόσμιο κατάταξη του ανοιχτού εκείνη την περίοδο στις λίστες της IAAF.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x