Γενικά

Σγουρός στον ΣΠΟΡ FM: «Δεν πίστευα στα μάτια μου με αυτό που είδα για τον Πύρρο» (audio)

Την οργή του για το δημοσίευμα της «Αυγής» κατά του Πύρρου Δήμα φανέρωσε ο Γιάννης Σγουρός μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6. «Έπρεπε να γκρεμίζουμε τα τείχη, αλλά τα χωρίζουμε», σχολίασε.

Ο Γιάννης Σγουρός υπερασπίστηκε τον Πύρρο Δήμα με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα της «Αυγής» κατά του θρυλικού Έλληνα Ολυμπιονίκη, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Νίκο Ζέρβα.

«Την τρίχα την κάνουμε τριχιά. Σε μια χρονική στιγμή που θα έπρεπε να γκρεμίζουμε τα τείχη λόγω των επιτυχιών, ακολουθούν τακτικές που χωρίζουν τα τείχη», είπε το μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόσθεσε: «Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και όχι να διαιρεί».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι δέχθηκε αυτήν «επίθεση» λόγω επιλογής που έκανε εκτός αθλητισμού, αναφερόμενος προφανώς τη δράση του στην πολιτική.



Αναλυτικά μίλησε για:

-το δημοσίευμα της «Αυγής» για τον Πύρρο Δήμα: «Την τρίχα την κάνουμε τριχιά. Σε μια χρονική στιγμή που θα έπρεπε να γκρεμίζουμε τα τείχη λόγω των επιτυχιών, ακολουθούν τακτικές που χωρίζουν τα τείχη. Μιλάμε για άνθρωπο που έχει τιμηθεί όχι μόνο από εγχώριους, αλλά και από παγκόσμιους φορείς. Ήταν ένα σύμβολο που αντιπροσώπευε την Ελλάδα επάξια και ερχόμαστε να τιμωρήσουμε τον Πύρρο επειδή είχε μια επιλογή εκτός αθλητισμού. Είναι αξία αθλητική, ένα σύμβολο ο Πύρρος.

Και τα σημερινά παιδιά αποτελούν μια από τις καλύτερες παρουσίες της ελληνικής ομάδος όλα αυτά τα χρόνια. Ο αθλητισμός πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας διαιρεί. Ήταν ατυχέστατο και ο δημοσιογράφος πιστεύω ότι ήταν άσχετος με το θέμα, δεν πίστευα στα μάτια μου με αυτό που είδα. Ήταν λάθος και όλοι κάνουμε λάθη, αλλά πρέπει να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας.

Δεν πρέπει να στενοχωριέται ο Πύρρος. Αγωνίστηκε για την πατρίδα μας και πόνεσε για την Ελλάδα. Όλα τα υπόλοιπα, τα παραγοντίστικα και τα παραπολιτικά δεν με ενδιαφέρουν. Σε όλο τον κόσμο τους αθλητές τους βοηθούν, τους περιθάλπουν. Έχω πει και στον κύριο Τσίπρα το τι πρέπει να κάνουμε. Παλιά τους αντιμετωπίζαμε αλλιώς τους αθλητές. Όσοι επιχειρήσανε να διαιρέσουν μέσω του αθλητισμού τους βγήκε σε κακό».

-τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αφορμή το «λουκέτο» που έβαλε ο Σταύρος Κοντονής στη Super League: «Ο Κύριος Κοντονής έχασε πέρυσι την ευκαιρία να βάλει τα πράγματα στη θέση τους με το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά οι πολιτικές συγκυρίες δεν του το επέτρεψαν. Δεν θέλησε ο κύριος Κοντονής να με καλέσει και να ακούσει τις απόψεις μου. Έχω ζήσει την κατάσταση πολύ καλά και ξέρω τι συμβαίνει. Πρέπει και οι ομάδες να καταλάβουν ότι ως εδώ και μην παρέκει, δεν υπάρχει χρονιά που να μην υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται συνέχεια να λέμε ότι το κλείνουμε για δέκα ημέρες. Εγώ εύχομαι καλή επιτυχία και να τα βρούνε πολύ σύντομα. Το ποδόσφαιρο έχει πολλούς αθλητές που παίζουν κάθε εβδομάδα και πρόκειται για ζωντανό οργανισμό, πρέπει να γίνει συζήτηση χωρίς εγωισμούς. Πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι και οι κανόνες.

Νόμοι υπάρχουν και δεν φταίνε οι ομάδες, αλλά αυτοί που δεν τις εφαρμόζουν. Να φτιάξουν σχολές προπονητών και διαιτητών για να μπει νέος κόσμος μέσα. Πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα. Πρέπει να βγει και να πει ότι θα γίνουν ένα, δύο, τρία πράγματα. Θα είχε ένα κόστος, αλλά στη συνέχεια θα είχε και ένα κέρδος. Καταλαβαίνετε τι μύλος έχει να γίνει. Πρέπει να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες ο κύριος Κοντονής και όποιος θέλει ας ακολουθήσει. Εμείς είχαμε αποφασίσει να κάνουμε αλλαγές, αλλά δεν πέρασαν τότε με τον κύριο Φλωρίδη που ήθελε να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x