Επικαιρότητα

Σινιάλο σκληρής πολιτικής για το χρέος από τον πιθανότερο διάδοχο Σόιμπλε

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ο Κρίστιαν Λίντνερ τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει «κόψιμο» χρέους εντός ευρωζώνης.

Σινιάλο ότι δεν προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις όσον αφορά το ελληνικό χρέος έστειλε ο αρχηγός των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στη Γερμανία, Κρίστιαν Λίντνερ, που θεωρείται ο επικρατέστερος υποψήφιος για να διαδεχτεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ο κ. Λίντνερ τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει «κόψιμο» χρέους εντός ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι σε τέτοια περίπτωση η χώρα μας θα πρέπει να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση.

Στο δημοσίευμα δεν διευκρινίζεται εάν ο κ. Λίντνερ μιλούσε για «κούρεμα» χρέους, ενδεχόμενο που ήδη έχει αποκλειστεί από το Eurogroup, ή για βαθιά αναδιάρθρωση που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν μεταθέσει κάθε συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους έως την ολοκλήρωση του Μνημονίου, το 2018.

Ο κ. Λίντνερ, υπέρμαχος πολιτικών που ευνοούν την επιχειρηματικότητα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής υψηλότερων φόρων σε κολοσσούς όπως η Apple, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει στενότερη διακρατική συνεργασία στο εν λόγω μέτωπο με τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τα υπόλοιπα μέλη του G20.

Η τοποθέτηση Λίντντερ για τη φορολόγηση μεγάλων επιχειρήσεων μπορεί να λειτουργήσει ως κοινό σημείο του FDP με τους Πράσινους στις εν εξελίξει διερευνητικές επαφές για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x