Επικαιρότητα

«Πληρώνουμε λύτρα για να λειτουργούν τα κανάλια με την ελευθερία μίας σύγχρονης δημοκρατίας»

Αυτό δήλωσε, προσερχόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΣΚΑΙ Κώστας Κιμπουρόπουλος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, μέσα σε κλίμα αμφισβήτησης για το αδιάβλητο της διαδικασίας αλλά και σε πρωτοφανείς συνθήκες για ένα δημοκρατικό κράτος.

Πάμε να πληρώσουμε λύτρα για να συνεχίσουν τα κανάλια να λειτουργούν όπως πρέπει σε μία σύγχρονη δημοκρατία. Αυτά τα λύτρα πάμε να διαπραγματευτούμε σήμερα, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΣΚΑΙ Κώστας Κιμπουρόπουλος, προσερχόμενος στη δημοπρασία.

Ερωτηθείς για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα λάβει χώρα η διαδικασία, ο κ. Κιμπουρόπουλος τόνισε πως δεν αισθάνεται ταπεινωμένος – όχι λόγω των συνθηκών – αλλά επειδή έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί για μία ακόμη φορά τη συντεταγμένη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης, την αρχή της πολυφωνίας στην ενημέρωση, τις θέσεις εργασίας που αφορούν το μέλλον ανθρώπων και οικογενειών.

Προσέθεσε ακόμη ότι το «μπούλινγκ» της κυβέρνησης εναντίον των μέσων ενημέρωσης έχει αρχίσει προ πολλού και έκανε λόγο για «ντελίριο προεξόφλησης αποτελεσμάτων» στον διαγωνισμό από κυβερνητικά στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε χθες Δευτέρα ότι η κυβέρνηση θα ρίξει «μαύρο» μετά από 90 ημέρες το αργότερο σε όποιο κανάλι δεν πάρει άδεια.

Ο κίνδυνος είναι «υπαρκτός κάποιοι να πάνε να κλείσουν κάποιους», προσέθεσε ο κ. Κιμπουρόπουλος, επαναλαμβάνοντας όμως ότι είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τη θέση που πρέπει να έχουν τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης σε μία δημοκρατία.

Παρόντες στη δημοπρασία είναι οι ίδιοι οι επιχειρηματίες Ιβάν Σαββίδης και Βαγγέλης Μαρινάκης, ο υιός Καλογρίτσας και ο υιός Κυριακού.

Ερχόμαστε με χαρά γιατί θα υπερασπιστούμε θέσεις εργαζόμενων δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Alpha Δημήτρης Φουρλεμάδης.

Για την αποκάλυψη του Alpha ότι ο δικηγόρος του Δημόσιου Γιάννης Ματζουράνης είναι και ταυτόχρονα δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο κ. Φουρλεμάδης είπε ότι ο κ. Ματζουράνης μπορει να υποστηρίζει ό,τι θέλει. όμως η εγγυητική επιστολή του κ. Καλογρίτσα που δέχθηκε έπρεπε να είχε απορριφθεί.

«Υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν με διαφορετικό τρόπο», δήλωσε προσερχόμενος ο κ. Σαββίδης. Έπρεπε να γίνει ανοιχτή δημοπρασία και όποιος δώσει τα περισσότερα να πάρει κανάλι. «Η κυβέρνηση έθεσε τους όρους, τους δεχόμαστε και προχωράμε», προσέθεσε.

Δείτε το σχετικό βίντεο



Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x