sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: «Σκορπάει τρόμο» και σπάει ρεκόρ η Παρί Σεν Ζερμέν

Η Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε στους πέντε ανέμους» την Άντερλεχτ και έσπασε το ρεκόρ της Μάντσεστερ Γ., που κρατούσε από τη μαγική σεζόν (1998-99) του τρεμπλ. Ποιες είναι οι επόμενες προκλήσεις;

Πριν το παιχνίδι με την Άντερλεχτ, η Παρί Σεν Ζερμέν ήξερε ότι αν έκανε το «4 στα 4», αυτόματα θα εξασφάλιζε την πρόκριση στους «16» του Champions League από τον Β’ όμιλο. Ουδείς περίμενε από τους Βέλγους να «βάλουν δύσκολα» στους πρωταθλητές Γαλλίας, όπως και έγινε. Αυτό που επίσης δεν περίμεναν, ήταν πως ο Λαβρίν Κουρζάβα θα εξελισσόταν στον απόλυτο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας χατ-τρικ. Μάλιστα, ο Γάλλος έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου, μετά τον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς, που πέτυχε τρία γκολ σε ένα παιχνίδι της διοργάνωσης.

Η Παρί εξασφάλισε άνετα την πρόκριση στην επόμενη φάση και παράλληλα, με τα πέντε γκολ που πέτυχε, έσπασε ένα ρεκόρ που κρατούσε 19 ολόκληρα χρόνια. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι έφτασε τα 17 γκολ μετά από τέσσερις αγωνιστικές, ξεπερνώντας την επίδοση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη μαγική σεζόν 1998-99, όταν και έφτασε στην κατάκτηση του τρεμπλ. Στο ίδιο διάστημα οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν πετύχει 16 τέρματα.

Η αγγλική ομάδα ολοκλήρωσε τότε τη φάση των ομίλων με 20 γκολ ενεργητικό, που αποτελεί την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης. Ίδιο αριθμό τερμάτων έχουν πετύχει επίσης η Μπαρτσελόνα (2011-12 και 2016-17) και η Ρεάλ Μαδρίτης (2013-14), ενώ την απόλυτη επίδοση έχει από πέρυσι (2016-17) η Ντόρτμουντ, η οποία σκόραρε 21 φορές.

Με τη… φόρα που έχουν πάρει ο Νεϊμάρ, ο Καβάνι, ο Μπαπέ και η παρέα τους, δεν είναι απίθανο για την Παρί να διαλύσει και το ρεκόρ επίτευξης τερμάτων στη φάση των ομίλων, αφού υπολείπεται τέσσερα τέρματα. Την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί τη Σέλτικ και θα κλείσει τις υποχρεώσεις της στο Μόναχο με αντίπαλο τη Μπάγερν.

Οι Παριζιάνοι έχουν μπροστά τους μια ακόμη πρόκληση. Εκτός από επίθεση-φωτιά, έχουν και άμυνα-γρανίτη, αφού μετά από τέσσερα παιχνίδια, διατηρούν το μηδέν παθητικό. Και έχουν την δυνατότητα να γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, που θα ολοκληρώσει τη φάση των ομίλων χωρίς να δεχθεί έστω και ένα τέρμα.

Το ρεκόρ με ένα γκολ παθητικό κατέχουν επτά ομάδες και αυτό έχει συμβεί οχτώ φορές. Την αρχή έκανε η Μίλαν τη σεζόν 1992-93, ακολούθησε ο Άγιαξ (1995-96), δύο φορές (1996-97 και 2004-05) η Γιουβέντους και στη συνέχεια Βιγιαρεάλ και Λίβερπουλ τη σεζόν 2005-06, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2010-11 και τελευταία η Μονακό το 2014-15. Λέτε να σπάσει και αυτό το ρεκόρ;

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x