Επικαιρότητα

Σόιμπλε: Αν ύπηρχε σχέδιο Β για την Ελλάδα δεν θα σας το έλεγα

Παρομοίασε την κατάσταση με αυτή της ενοποίησης της Γερμανίας - Αν είχαμε ανακοινώσει τότε τα σχέδιά μας θα μας είχαν πει ότι είμαστε τρελοί

Νέα υπονοούμενα για ύπαρξη σχεδίου Β για την Ελλάδα άφησε το Σάββατο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε στο θέμα χρησιμοποιώντας την αναλογία με την περίοδο της ενοποίησης της Γερμανίας.

Όπως είπε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA στο Βερολίνο, «αν είχαμε τότε (σ.σ. πριν την ενοποίηση της Γερμανίας) ανακοινώσει εκ των προτέρων τα σχέδιά μας, θα μας είχαν πει ότι είμαστε τρελοί».

Παρόλα αυτά, σε μια τακτική «μια στο καρφί και μια στο πέταλο», ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία». Έσπευσε, όμως, να πετάξει εκ νέου «καρφί» λέγοντας ότι «η ερώτηση για το αν το γεγονός πως θα κάνουμε τα πάντα θα έχει κάποια επίδραση δεν μπορεί να απαντηθεί»

Οι δηλώσεις Σόιμπλε έρχονται λίγη ώρα μετά τις αναφορές Βαρουφάκη ότι δεν μπορεί να υπάρξει σχέδιο Β για την Ελλάδα γιατί αυτό θα ήταν πράξη κατά της Ευρώπης. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε, πάντως, ότι ευρωπαίος συνάδελφός του στο Eurogroup της Παρασκευής αναφέρθηκε «ακούσια, ενδεχομένως από θυμό σε αυτό». «Η άμεση απάντησή μου ήταν να πω ότι δεν υπάρχει Σχέδιο Β’, δεν μπορεί να υπάρξει Σχέδιο Β’ και η οποιαδήποτε αναφορά σε Σχέδιο Β’ είναι καταφανώς αντιευρωπαϊκή και εν τέλει είναι εναντίον των συμφερόντων της συγκεκριμένης χώρας, που εκπροσωπείται από το συγκεκριμένο συνάδελφο» συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Euronews.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x