Επικαιρότητα

Σόιμπλε σε Ερντογάν: Καταστρέφεις την ενσωμάτωση των Τούρκων στη Γερμανία

«Η ρητορική του Ερντογάν με αφήνει άναυδο»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κατηγορεί την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ότι χρησιμοποιεί «ναζιστικές μεθόδους» σε βάρος των Τούρκων πολιτών στη Γερμανία, γυρίζει πολλά χρόνια πίσω την ενσωμάτωσή τους, προειδοποίησε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η ρητορική του Ερντογάν με αφήνει άναυδο» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα, εσκεμμένα θα καταστρέψει την ενσωμάτωση που έχει αναπτυχθεί εδώ και χρόνια στη Γερμανία. Η επιδιόρθωση της ζημιάς θα πάρει χρόνια» τόνισε δε ο Σόιμπλε για τους 3 εκατ. Τούρκους μετανάστες που ζουν σήμερα στη χώρα του.

«Αποκαλείτε τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας δικτάτορα. Όταν εμείς τους αποκαλούμε φασίστες, ενοχλούνται. Όταν τους αποκαλούμε ναζιστές, ενοχλούνται» δήλωσε την Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είστε φασίστες, είστε. Ενοχληθείτε όσο θέλετε με τις ναζιστικές πρακτικές. Εάν ζωγραφίζετε σβάστικες στους τοίχους των τζαμιών μας και δεν επιρρίπτετε ευθύνες σε κανέναν, δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το στίγμα» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Την περασμένη Τρίτη, οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτρεπόταν σε Τούρκους πολιτικούς να διοργανώνουν συγκεντρώσεις στη χώρα ενόψει του δημοψηφίσματος.
Την Τετάρτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος, ξεκαθάρισε στον Ερντογάν ότι διακινδυνεύει να καταστρέψει ό,τι έχει επιτύχει η χώρα του τα τελευταία χρόνια.

Ο τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορούν να περπατάνε ασφαλείς στους δρόμους αν διατηρήσουν τη σημερινή στάση τους έναντι της Τουρκίας.

Οι τούρκοι ομογενείς που διαμένουν στη Γερμανία μπορούν από τη Δευτέρα να ψηφίζουν για το δημοψήφισμα του Απριλίου.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x