Η Formoula 1 ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρχουν πλέον τα «grid girls» στο περιβάλλοντα χώρο όπου διεξάγονται οι αγώνες, καθώς όπως υποστηρίζει: «Δεν συνάδει με τις αξίες του ονόματός μας και είναι σαφώς αντίθετη με τα σημερινά κοινωνικά πρότυπα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Formula 1 θα τερματίσει την μακρόχρονη πρακτική της χρήσης των grid girls, αρχής γενομένης την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2018. Αυτές οι αλλαγές ισχύουν και για τις άλλες σειρές μηχανοκίνητων αθλημάτων. Η Formula 1 θεωρεί πως ο χρόνος που αφιερώνουν οι ομάδες και οι οδηγοί στο πλέγμα πριν από έναν αγώνα είναι ένα είδους γιορτής, όπου οι επισκέπτες και διάφοροι καλλιτέχνες μπορούν να προσθέσουν αίγλη και θέαμα στο Grand Prix, επιτρέποντας στους αθλητές και τους συνεργάτες τους να παρουσιάσουν τις χώρες και τα προϊόντα τους».

Η απόφαση έγινε γνωστή μία μέρα μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Darts σύμφωνα με την οποία οι παίκτες που ανεβαίνουν στον «αγωνιστικό χώρο» δεν θα συνοδεύονται πλέον από όμορφες, θηλυκές παρουσίες.

Αντίθετα, όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να συμβεί κάτι παρόμοιο στον χώρο της πυγμαχίας όπως υποστήριξε ο παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών και χρυσός Ολυμπιονίκης Άντονι Τζόσουα.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ