Σοκαρισμένος ο χώρος της ποδηλασίας.

Ο Κρις Φρουμ, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του αθλήματος με πολλές νίκες στον Γύρο της Γαλλίας αλλά και σε άλλους μεγάλους αγώνες, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας σε έλεγχο που έκανε πριν από περίπου έναν μήνα στον Γύρο της Ισπανίας.

Ο Βρετανός ποδηλάτης βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλη τιμωρία, τέτοια που ενδεχομένως να σημάνει και το τέλος της καριέρας του, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί μια σημαντική λεπτομέρεια, την οποία επικαλείται η πλευρά Φρουμ και εκτιμά ότι ίσως να αποδειχθεί σημαντική στη «μάχη» που θα δώσει για να μην του επιβληθεί ποινή.

Ποια είναι αυτή; Η ουσία που βρέθηκε στις εξετάσεις που έκανε, είναι αυτή που ο ίδιος δηλώνει στους διοργανωτές του αγώνα ότι θα τη λάβει. Πρόκειται για την Σαλβουταμόλη η οποία θεωρείται φαρμακευτική και δίδεται σε μικρές ποσότητες στα άτομα που έχουν άσθμα. Στις ποσότητες αυτές δεν θεωρείται ότι μπορεί να «ανεβάσει» την απόδοση ενός αθλητή.

Ωστόσο, στον Γύρο της Ισπανίας και συγκεκριμένα στο τέλος του ο Φρουμ είχε λάβει μεγαλύτερη δόση χωρίς να έχει ενημερώσει σχετικά. Οι γιατροί του Βρετανού εξηγούν ότι ο οργανισμός ήταν εξουθενωμένος και είχε κρίσεις άσθματος, κρίνοντας απαραίτητη την χορήγηση και πάλι της ουσίας αυτής σε μεγαλύτερη δόση.

Βάσει των εξετάσεων που του έγιναν, βρέθηκε περισσότερο από τη διπλάσια επιτρεπόμενη δόση της ουσίας αυτής στα ούρα του Φρουμ.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ