Επικαιρότητα

Σοκάρουν τα ποσοστά bullying στην Ελλάδα

Μεταξύ των πρώτων τεσσάρων χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά μαθητών που εμπλέκονται σε περιστατικά εκφοβισμού (bullying) βρίσκεται η Ελλάδα.

Ανησυχητικά είναι για τη χώρα μας τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας που έκανε το «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα σχολικής βίας (bullying).

Την αρνητική πρωτιά καταλαμβάνει η Λιθουανία και ακολουθούν Εσθονία και Λετονία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η έρευνα το 6,3% των μαθητών στην Ελλάδα έχει υποστεί κάποια μορφή βίας μέσω του Διαδικτύου σε διάστημα τεσσάρων μηνών, ενώ το 3,6% παραδέχεται τη δράση του σε παρόμοιο περιστατικό.

Σχεδόν το μισό ποσοστό των εκπαιδευτικών θεωρεί πως δεν αντιμετωπίζονται με την απαραίτητη σοβαρότητα τα εν λόγω περιστατικά και ότι τις περισσότερες φορές αποκρύπτονται.

Ένας στους τρεις μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο-Λύκειο) έχει πέσει θύμα ενδοσχολικής βίας, ενώ ένας στους δύο έχει γίνει μάρτυρας τέτοιων περιστατικών που ολοένα και αυξάνονται στα σχολεία.

Από αυτά τα παιδιά μόνο ένα στα δέκα λαμβάνει υποστήριξη στην Ελλάδα.

Σήμερα 6 Μαρτίου είναι η Εθνική Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές πρέπει να αναλάβουν δράση, να ενημερωθούν και να προτείνουν τρόπους για την καταπολέμηση του φαινομένου.
Ένωσε τη φωνή σου με τα παιδιά και μοιράσου το σύνθημα!

Δείτε το βίντεο:


Μαρίνα Μαντζαβινάτου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x