Επικαιρότητα

Σουλτς: «Πρώτα δίκαιη φορολογία, μετά στήριξη»

Η στήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους θα έρθει αφού προηγηθούν μέτρα και φορολογικές μεταρρυθμίσεις που θα ελαφρύνουν τις κοινωνικές αδικίες, δεσμεύτηκε ο Μάρτιν Σουλτς.

Σε συνέντευξή του την Παρασκευή στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο Μάρτιν Σουλτς τονίζει πως πρώτα χρειάζονται μέτρα και μεταρρυθμίσεις που θα διορθώσουν κοινωνικές αδικίες στην Ελλάδα, και μετά θα έρθει και η στήριξη από τους εταίρους.

Ο πρόεδρος της ευρωβουλής καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να επικεντρωθεί στη βελτίωση της καθημερινότητας, καθώς οι πολίτες τον ψήφισαν γι' αυτό, αφήνοντας κατά μέρος τη συζήτηση για κατάργηση της τρόικας, ενώ δεν δίστασε να εκφράσει ανοιχτά τον προβληματισμό του για τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, αφού θεωρεί ότι ένα κόμμα με εθνικιστική παράδοση, δεν μπορεί να συμβάλει στην απαιτούμενη ευελιξία των διαπραγματεύσεων.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο κ. Σουλτς στάθηκε στην «ανοιχτόμυαλη» ανταλλαγή απόψεων που είχαν, τονίζοντας πως οι συμβιβασμοί είναι απαραίτητοι. «Η ΕΕ δεν είναι κάτι σαν μεγάλη Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά για να επισημάνει στον Αλέξη Τσίπρα πως πρέπει να λάβει υπόψη του ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχουν χώρες με διαφορετικά συμφέροντα.

Ερωτηθείς για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, απάντησε : «Βρίσκω αυτόν το συνασπισμό πολύ περίεργο. Ένα αριστερό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ... με ένα υπερεθνικιστικό κόμμα στην άλλη πλευρά, τον κ. Καμμένο και τις περίεργες απόψεις του. Και είναι υπουργός Άμυνας, πιστεύω ότι υπάρχει ζήτημα. Και το ζήτημα είναι «γιατί»» ενώ έκανε κατανοητό στον πρωθυπουργό πως οι αποφάσεις στο πλαίσιο της ευρωζώνης είναι θέμα των κρατών-μελών «γι’ αυτό ένα κόμμα που έχει τόσο εθνικιστική παράδοση, όπως του κ. Καμμένου, δεν θα συμβάλλει στην απαιτούμενη ευελιξία».

Ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τα μέτρα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση και υπογράμμισε πως το κύριο είναι να παρθούν μέτρα που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των Ελλήνων, αφού οι πολίτες ψήφισαν γι’ αυτό κι όχι για το αν θα αλλάξει κάτι στην Ισπανία ή στη Γερμανία.

Πωλίνα Ψαρομηλίγκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x