Χρήστος Ρομπόλης

Σπανούλη, γύρνα πίσω! Κάναμε λάθος…

Τελικά… λείπει πολύ! Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στην Πόλη απέναντι στη Φενέρ, αλλά του έλειψε ο Σπανούλης για να πάρει ένα ακόμη τεράστιο διπλό. Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης.

Βλέποντας τον Ολυμπιακό να θριαμβεύει σε Βαρκελώνη και Καζάν χωρίς τον ηγέτη του, αλλά και να κυριαρχεί για 32 λεπτά στην Πόλη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, πολλοί (μεταξύ αυτών και ο υπογράφων) υπέπεσαν στο ατόπημα να αναφωνήσουν: «Βρε, μήπως τελικά αυτή η ομάδα είναι εξίσου καλή και χωρίς τον Σπανούλη;». Τα τελευταία οκτώ λεπτά ήρθαν ως πιπέρι στο στόμα όλων όσοι βιαστήκαμε να βγάλουμε συμπεράσματα πριν βγει να τραγουδήσει η χοντρή. Συγγνώμη, Βασίλη, δεν θα ξανασυμβεί…

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο Ολυμπιακός ήταν καταπληκτικός στην Πόλη απέναντι στη Φενέρ. Αν όμως μια τέτοια εμφάνιση αρκούσε για να τα φέρει βόλτα κόντρα στην προβληματική Μπαρτσελόνα και τη μικρομεσαία Ούνιξ, απέναντι στην πανάκριβη, πανίσχυρη και με τεράστιο κίνητρο ομάδα του Ομπράντοβιτς μέσα στο «καμίνι» της, αυτό δεν έφτανε. Εκεί έλειψε το κάτι παραπάνω που θα μπορούσε να προσφέρει ο Kill Bill.

Ο Ολυμπιακός άρχισε εξαιρετικά, αλλά ταυτόχρονα και… λάθος το παιχνίδι. Σκόραρε με περισσή ευκολία, αλλά ήταν προφανές πως όσο συνέβαινε το ίδιο και από τη Φενέρ θα ήταν μάλλον αδύνατο οι «ερυθρόλευκοι» να διατηρήσουν το ίδιο τέμπο σε 40 λεπτά. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έγινε στη συνέχεια πολύ λιγότερο εντυπωσιακή, αλλά πολύ περισσότερο ουσιαστική και έλεγξε το ρυθμό όπως γνωρίζει, μέσω της άμυνάς της. Ο Γκριν παρά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στο ματς απέφυγε τις υπερβολές όταν η άμυνα της Φενέρ διαπίστωσε πως δεν αστειεύεται, ο Παπανικολάου έκανε σπουδαία δουλειά στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Πρίντεζης παρά την αφόρητη πίεση ήταν σταθερό αποκούμπι στην επίθεση, ο Μάντζαρης οργάνωνε με σύνεση και οι Μπιρτς, Παπαπέτρου και Μιλουτίνοφ έβαζαν το κορμί τους στη φωτιά χωρίς φόβο αλλά με πάθος.

Αν δεν υπήρχαν οι έξτρα κατοχές των γηπεδούχων μέσω των επιθετικών ριμπάουντ (αρχικά) και των λαθών του αντιπάλου (στο τέλος), ο επιθετικός οίστρος του Μπογκντάνοβιτς και ο ρακετοφύλακας Ούντο, η έκβαση του αγώνα μάλλον θα ήταν διαφορετική. Το μεγαλύτερο «αν» της βραδιάς, ωστόσο, έχει να κάνει με την απουσία του Σπανούλη.

Την ώρα που το πλήθος με αλαλαγμούς ωθούσε τη Φενέρ στην ανατροπή του -10 και παραλίγο στην υπερκάλυψη του -9 του ΣΕΦ, από τον Ολυμπιακό έλειψε ο… σιγαστήρας του αρχηγού του. Οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν ματαίως ένα μεγάλο προσωπικό καλάθι για να κόψει τον αέρα των αντιπάλων και να σκορπίσει βουβαμάρα στην εξέδρα, έναν άνθρωπο που θα έπαιρνε στα στιβαρά του χέρια την κατάσταση, θα μετέδιδε σιγουριά στους υπόλοιπους και θα τον έτρεμαν οι αντίπαλοι, αλλά ο καταλληλότερος για το ρόλο ήταν στο σπίτι του στη Γλυφάδα και σίγουρα θα τρωγόταν με τα ρούχα του. Ας είναι… Ο Σπανούλης πρέπει να επιστρέψει μόνο όταν είναι 100% έτοιμος και μέχρι τότε οι υπόλοιποι θα τη βρουν την άκρη.

Ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε πάρα πολλά με νίκη στην Πόλη, αλλά χάνοντας με το συγκεκριμένο τρόπο δεν έχασε αντίστοιχα πολλά. Ανεξάρτητα από το αν τερματίσει τρίτος, τέταρτος ή σε οποιαδήποτε άλλη θέση, βγάζει στόφα και μέταλλο ομάδας που μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάθε δυσκολία, ακόμη και αυτή της απουσίας του ηγέτη του κόντρα σε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης και εκτός έδρας. Κι αυτό είναι το καλύτερο εχέγγυο για τη συνέχεια, όταν και λογικά θα έχει τον ηγέτη του στο παρκέ κι όχι στον καναπέ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x