Σπύρος Σιαμπλής

Δεν παράγει, δεν σκοράρει κι αρχίζει να… κλατάρει ο Παναθηναϊκός!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για τη συνεχιζόμενη επιθετική… ξηρασία που παρατηρείται στον Παναθηναϊκό και που, μαζί με την ατυχία, τον αφήνουν σταδιακά πολύ πίσω από το στόχο της πεντάδας.

Ενός κακού μύρια έπονται, λέει μια από τις πολλές παροιμίες του τόπου μας. Μια παροιμία που, ως συνήθως, είναι και… σωστή, ενώ βρίσκει εφαρμογή και στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Το «τριφύλλι» γνώρισε την ήττα, μια ακόμα μακριά από το ΟΑΚΑ, με 1-0 από του Ηπειρώτες, με αποτέλεσμα να χάσει εκ νέου πολύτιμο έδαφος για την είσοδό του στην πεντάδα. Τον τελευταίο, δηλαδή, στόχο που του έχει απομείνει και που, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα… παραμείνει απλώς στόχος!

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Η δεδομένη απουσία του Φεντερίκο Μακέντα ήταν από μόνη της ένα τεράστιο πρόβλημα για τον Γιώργο Δώνη και τους συνεργάτες του. Ο Ιταλός επιθετικός, παρότι δεν είναι στα… καλύτερα του, αποτελείτο σημείο αναφοράς για την επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Σε αυτήν, ήρθαν να προστεθούν οι αναγκαστικές αλλαγές των Ουμάν Κουλιμπαλί και Εμάνουελ Ινσούα και κάπως έτσι… έδεσε το γλυκό στους «Ζωσιμάδες». Με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζεται πρακτικά ακίνδυνος απέναντι στον ΠΑΣ και να μην προβληματίζει παρά ελάχιστα τον Μάρκο Βελλίδη.

Κι αν μιλάμε για δύο αμυντικούς, θεωρητικά, παίκτες, ειδικότερα στην περίπτωση του Αργεντινού, πρόκειται για ένα από τους πλέον «επιδραστικούς» ποδοσφαιριστές για τους «πράσινους» τη φετινή σεζόν…

Αν ήταν, βέβαια, μόνο η αποψινή νωχελική εμφάνιση του Παναθηναϊκού, θα… πηγαίναμε πάσο. Δεν είναι, ωστόσο. Νίκη με 1-0 κόντρα στον Παναιτωλικό, ισοπαλία χωρίς γκολ με τον Λεβαδειακό και ήττα χωρίς γκολ σήμερα, συνθέτουν μια τριάδα αγώνων που φανερώνουν, εν πολλοίς, όλα τα προβλήματα σε δημιουργία και σκοράρισμα!

Κι αυτό είναι, ίσως, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα που έχει να λύσει ο Δώνης. Από την αρχή της σεζόν, σε κάποια ματς ο Παναθηναϊκός έκανε αρκετές φάσεις, ενώ σε άλλα δημιουργούσε λιγότερες μεν, αλλά… δημιουργούσε. Εδώ και αρκετό καιρό, αυτό δεν συμβαίνει.

Σίγουρα, το ρόστερ είναι «κοντό» και οι λύσεις περιορισμένες. Το έχουμε ξαναπεί. Επίσης, προφανώς υπάρχει και το ντεφορμάρισμα στη μέση. Όμως, στις τρεις τελευταίες του επισκέψεις στην ελληνική περιφέρεια, ο ΠΑΟ παρουσιάζεται… αγνώριστος. Το πώς και κατά πόσο αυτό θα λυθεί, απομένει να φανεί. Πρέπει, πάντως, γιατί αλλιώς σύντομα το πρόβλημα δεν θα διορθώνεται…

Επιστρέφοντας στα του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν δίκαια χωρίς καμία αμφιβολία. Όπως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και για την… ανικανότητα του Κομίνη. Η μνημειώδης αβλεψία (;) του ρέφερι από την Θεσπρωτία να καταλογίσει έστω φάουλ, γιατί για κάρτα… ούτε λόγος, στον Σκόνδρα την ώρα που εκείνος βγαίνει με προτεταμένο αγκώνα στον Ινσούα «λέει» πολλά και για τον ίδιο αλλά και για την αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού από τους διαιτητές.

Βέβαια, επειδή… ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος, για να δανειστούμε μια ακόμα λαϊκή ρήση. Και κάπως έτσι, εκτός από τα υπόλοιπα, οι «πράσινοι» θα πρέπει να διαχειριστούν πέραν των θεμάτων που προαναφέραμε και τους τραυματισμούς με τους οποίους έφυγαν για… σουβενίρ οι ποδοσφαιριστές τους. Αφού, πλην των Ινσούα και Κουλιμπαλί, τραυματίας αποχώρησε και ο αρχηγός Δημήτρης Κουρμπέλης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x