Σπύρος Σιαμπλής

Πήρε τον βαθμό αλλά έχασε… περισσότερα ο Παναθηναϊκός

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για τις απώλειες που μέτρησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με την Ιεράπετρα και στέκεται στο μοναδικό ευχάριστο «νέο» από το ΟΑΚΑ.

Ξεκινάμε από τα βασικά. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε σήμερα στο ΟΑΚΑ μια ομάδα Γ’ Εθνικής. Με αναπληρωματικούς; Ναι. Με πιτσιρικάδες στη σύνθεσή του; Σωστό κι αυτό. Μια πολύ καλή, όπως έδειξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ομάδα; Αναμφίβολα…

Όλα αυτά, όμως, επ’ ουδενί δεν δικαιολογούν το τελικό 2-2 και ειδικότερα τον τρόπο με τον οποίο αυτό προέκυψε! Για να μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε, δηλαδή... Ακόμα κι έτσι, θα έπρεπε οι «πράσινοι» να «καθαρίσουν» το παιχνίδι και να μην χρειάζεται να γίνεται τώρα καμία συζήτηση.

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Να δεχθούμε αυτό που είπε ο Γιώργος Δώνης. Ότι, δηλαδή, οι παίκτες του δεν υποτίμησαν τον αντίπαλό τους. Επίσης, να καταγράψουμε και το ότι, όντως, ο Παναθηναϊκός έφτιαξε κι έχασε ευκαιρίες για να σκοράρει και να πάρει τη νίκη απέναντι στους Κρητικούς. Το ίδιο έκαναν κι εκείνοι, όμως. Άσχετα αν το ένα γκολ που πέτυχαν ενδεχομένως να είναι οφσάιντ.

Με τούτα και με εκείνα, η ισοπαλία -που λίγο έλειψε να είναι και ήττα- αφήνει ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ενός θεσμού που, όπως έχει πει κι ο ίδιος ο Δώνης, ενδιαφέρει… ιδιαίτερα το «τριφύλλι». Αυτό από μόνο του, καταγράφεται στα αρνητικά της βραδιάς. Και για την πίεση και για την κούραση που θα υπάρξει στο ματς με τον Κισσαμικό.

Πρόβλημα συνιστά και η απώλεια του Κωνσταντίνου Κότσαρη, βέβαια... Όχι μόνο επειδή μιλάμε για τον δεύτερο στην ιεράρχηση τερματοφύλακα της ομάδας, αλλά κι επειδή ο συγκεκριμένος έχει ήδη τραβήξει λούκι φέτος, με τραυματισμούς. Γενικότερο αυτό το πρόβλημα, βέβαια, αλλά όχι της παρούσης!

Παράλληλα, θα έλεγε κανείς ότι το rotation που επέλεξε να κάνει ο προπονητής σήμερα -απαραίτητο βάσει του προγράμματος που προηγήθηκε αλλά και ακολουθεί, αναμφίβολα- έδειξε πως υπάρχει… διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές του υπάρχοντος ρόστερ. Αναμενόμενο, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό, αν μη τι άλλο…

Κι αν η αστοχία… έρχεται και παρέρχεται, όπως επίσης πολύ σωστά ανέφερε ο Δώνης στη συνέντευξη Τύπου, δεν ισχύει το ίδιο και για την γενικότερη εικόνα κάποιων παιδιών. Με «φωτεινή» εξαίρεση τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη. Παιδιών, μεν, αλλά με αντιπάλους… παιδιά από ερασιτεχνική κατηγορία, για να μην το λησμονούμε!

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, μια κακή εμφάνιση δεν σημαίνει πως θα «γκρεμιστεί» η γενικότερη εικόνα του φετινού Παναθηναϊκού. Μια εικόνα που απέχει παρασάγγας από τη σημερινή και μια εικόνα που επιτρέπει να υπάρχει αισιοδοξία ότι, το κλισέ «κακή παρένθεση» βρίσκει την εφαρμογή του.

Το ευχάριστο, πάντως, στην όλη υπόθεση είναι ότι, στο τέλος της ημέρας, δεν έγινε κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά. Για την ακρίβεια, μάλλον… αποφεύχθηκε κιόλας, αφού δεν ήρθε η ήττα-κάζο. Και από τη στιγμή που ο Δώνης τόνισε πως έβγαλε συμπεράσματα, στα επόμενα παιχνίδια, που θα είναι ακόμα πιο σημαντικά, λογικά θα δούμε ξανά τον… κανονικό Παναθηναϊκό!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x