Από τότε μέχρι τώρα η ιστορία του θυμίζει «Οδύσσεια». Από ηγέτης κομπάρσος, πάλι ηγέτης και τούμπαλιν.

Το Sport-Retro.gr θα φωτίσει πολλές πλευρές αυτού του τρανού σωματείου που σήμερα μάχεται για την επιβίωσή του, με αποκορύφωμα τη συνέντευξη του εμβληματικού Βασίλη Γκούμα, ο οποίος αποκάλυψε αρκετά γεγονότα και μοιράστηκε τον προβληματισμό του για το παρόν.

Η έμπνευση της ίδρυσης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου ανήκει στον δικηγόρο, αλλά και πτυχιούχο γυμναστή Νικόλαο Κοτσελόπουλο, ο οποίος μάλιστα ήταν ο πρώτος γενικός γραμματέας, ένας ακάματος εργάτης που θεμελίωσε τη λειτουργικότητά του.

Ο Ιωάννης Φωκιανός, μέγιστη μορφή του ελληνικού αθλητισμού με κύρος και σπουδαίες κοινωνικές πρωτοβουλίες, είχε την τιμή να αποτελεί τον πρώτο πρόεδρο.

Το ιδρυτικό καταστατικό του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμόν 183 φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως (28 Ιουνίου 1891) με ημερομηνία υπογραφής της έγκρισης από τον Γεώργιο Α’ και τον τότε υπουργό Εσωτερικών (και πρωθυπουργό) Θεόδωρο Π. Δηλιγιάννη.

Συγκεκριμένα στην επίσημη ιστοσελίδα του σωματείου αναφέρεται ότι «προτάσει του ημετέρου επί των Εσωτερικών υπουργού εγκρίνομεν το από 20 Φεβρουαρίου ε.ε. εκ 17 άρθρων καταστατικόν του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου κλπ.».

Διαβάστε αναλυτικά το θέμα εδώ.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ