Επικαιρότητα

Στάση εργασίας για τη σωτηρία των Ταμείων

Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στις 12:30 έξω από το υπουργείο Εργασίας

Σε στάση εργασίας προχωράει σήμερα η ΑΔΕΔΥ από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Ταμεία της χώρας.

Στις 12:30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στις 13:00 αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η ΑΔΕΔΥ «απαιτεί από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, θεσπίζοντας μόνιμη –νομικά κατοχυρωμένη- κρατική χρηματοδότηση».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «το Μ.Τ.Π.Υ. (Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων), το Ε.Τ.Ε.Α. (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), στο οποίο εντάχθηκε το Τ.Ε.Α.Δ.Υ. και το Τ.Π.Δ.Υ. (Εφάπαξ), όπως και όλα τα μεγάλα Ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

[...] Η κατάργηση των κοινωνικών πόρων, η διασπάθιση των χρημάτων μας στο Χρηματιστήριο, το κούρεμα PSI το Μάρτιο του 2012, που αφαίρεσε από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία 13 δισ. ευρώ, τα δομημένα ομόλογα, οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών και η πολιτική ελαχιστοποίησης των προσλήψεων, έχουν οδηγήσει στην εξάντληση των αποθεματικών των Ταμείων μας με αποτέλεσμα να αδυνατούν σήμερα να ανταποκριθούν ακόμα και σ’ αυτές τις μειωμένες παροχές τους».


Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x