F1

Στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο Μεξικό ο Λιούις Χάμιλτον!

Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την τέταρτη θέση στο Γκραν Πρι του Μεξικό και κατέκτησε μαθηματικά το πέμπτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα στην F1, δύο αγώνες πριν από την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν!

Σε έναν όμορφο αγώνα, ο Χάμιλτον πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της F1, παίρνοντας την τέταρτη θέση! Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι πιλότοι της Φεράρι Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ράικονεν.

Οι δύο Red Bull ξεκίνησαν στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης, με τον Χάμιλτον να είναι τρίτος, έχοντας δίπλα του, στην τέταρτη θέση τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Με την έναρξη του Γκραν Πρι στο Μεξικό, ο Φερτσάπεν πέρασε πρώτος, με τον Χάμιλτον να κάνει πολύ καλό ξεκίνημα και να περνάει τον Ρικιάρντο, που ξεκίνησε από την pole position αλλά μετά την πρώτη στροφή έπεσε στην τρίτη θέση.

Ο Φερνάντο Αλόνσο εγκατέλειψε στον τέταρτο γύρο, ενώ λίγο αργότερα επαφή υπήρξε και στα μονοθέσια των Φέτελ και Μπότας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει πρόβλημα για τους δύο πιλότους. Ο Χάμιλτον αντιμετώπισε νωρίς πρόβλημα με τα λάστιχά του και αναγκάστηκε να μπει στα πιτς στον 10ο γύρο.

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν με διαφορά ο γρηγορότερος, ουσιαστικά δεν έχασε ποτέ τα ηνία του αγώνα και τελικά ήταν αυτός που αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία. Η μάχη Ρικιάρντο και Φέτελ για την τρίτη θέση «άναψε» στον 31ο γύρο, με τον Γερμανό να αφήνει πίσω του τελικά τον πιλότο της Red Bull στον 34ο, και να έχει πλέον μπροστά του τον Χάμιλτον, τον οποίο προσπέρασε στον 39ο γύρο.

Λίγο αργότερα εγκατέλειψε και ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρεθ, προς απογοήτευση των φιλάθλων που βρέθηκαν στις κερκίδες, εκτός αγώνα βγήκε και ο Ντάιελ Ρικιάρντο, ενώ ο Χάμιλτον συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με τα ελαστικά του. Με τον Βρετανό στην τέταρτη θέση, ο Φέτελ έπρεπε να κερδίσει τον αγώνα για να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες είχε να κατακτήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, αλλά ο Φερστάπεν δεν φαινόταν πως θα μπορούσε να χάσει την πρωτιά απόψε.

Τελικά, ο Φερστάπεν πανηγύρισε την πρωτιά, με τον Φέτελ να τερματίζει δεύτερος, ο Ράικονεν (που έκανε μόλις ένα πιτ-στοπ) τρίτος και ο Χάμιλτον τέταρτος, μια θέση που του χάρισε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, για πέμπτη φορά στα 33 του, πιάνοντας έτσι τον Φάντζιο που έχει επίσης πέντε τίτλους, όντας πλέον δύο πίσω από του εφτά του κορυφαίου Μίκαελ Σουμάχερ!

Αναλυτικά η κατάταξη του αγώνα:
inner

Η βαθμολογία των οδηγών:
1. Χάμιλτον 358
2. Φέτελ 294
3. Ραϊκόνεν 236
4. Μπότας 227
5. Φερστάπεν 216
6. Ρικιάρντο 146

Η βαθμολογία των κατασκευαστών:
1. Mercedes 585
2. Ferrari 530
3. Red Bull 362
4. Renault 114
5. Haas 84

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x