Επικαιρότητα

Στη Λευκωσία η μηχανοκίνητη πομπή στη μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

Πάνω από 70 μοτοσυκλετιστές ξεκίνησαν από την Πύλη του Βραδενβούργου της Γερμανίας, περνώντας από Πράγα, Βουδαπέστη, Σόφια, Βελιγράδι, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Στη Λευκωσία έφτασαν οι 72 μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι ξεκίνησαν με τις μηχανές τους από την Πύλη του Βραδενβούργου στο Βερολίνο, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν πριν από 20 χρόνια στην ουδέτερη ζώνη του νησιού από «γκρίζους λύκους», σε αντικατοχική διαδήλωση εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί.

Οι μοτοσικλετιστές πέρασαν από την Πράγα, τη Βουδαπέστη, τη Σόφια, το Βελιγράδι, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Αντιπροσωπεία των μοτοσικλετιστών δέχθηκε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Ο Ανδρέας Πεττεμερίδης, εκ μέρους των μοτοσικλετιστών, επέδωσε πλακέτα στον Νίκο Αναστασιάδη, στην οποίαν αναγράφεται το οδοιπορικό στην Ευρώπη και σημείωσε ότι η Λευκωσία είναι το τέρμα, «διότι είναι το τελευταίο σημείο που μπορούμε να διακινηθούμε χωρίς να δείξουμε ταξιδιωτικά έγγραφα».

Παραλαμβάνοντας την πλακέτα ο Κύπριος Πρόεδρος ευχήθηκε αυτή η χρονιά είναι η τελευταία «που χρειάζονται ταξιδιωτικά έγγραφα για να διακινούμαστε ελεύθερα στον τόπο μας».

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x