Κινηματογράφος

Στίβεν Σπίλμπεργκ vs Τζόντι Φόστερ στις πρεμιέρες της εβδομάδας

Λίγες και καλές οι επιλογές στις σημερινές πρεμιέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Λίγες και καλές οι επιλογές στις σημερινές πρεμιέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η ταινία φαντασίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας», το θρίλερ της Τζόντι Φόστερ, «Το Παιχνίδι του Χρήματος», και η γαλλική κωμωδία, «Δυο Σεφ για Μια Γυναίκα, οι –μόλις- τρεις νέες ταινίες που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα. Παράλληλα, επανακυκλοφορεί ο «Νονός» του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Ας τις δούμε αναλυτικά:

Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας
O Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί και μεταφέρει στις κινηματογραφικές αίθουσες τη διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ρόαλντ Νταλ, όπου η Σόφι είναι μια δεκάχρονη κοπέλα την οποία ένας γίγαντας εφτά μέτρων μεταφέρει από το ορφανοτροφείο της στη Γιγαντοχώρα. Είναι ο μοναδικός του είδους του που δεν τρώει παιδιά κι έτσι πρέπει να προστατεύσει τη Σόφι από τις απειλητικές διαθέσεις των υπολοίπων, δυνατότερων απ’ αυτόν γιγάντων. Πρωταγωνιστούν οι: Μαρκ Ράιλανς, Ρεμπέκα Χολ, Μπιλ Χέιντερ και Ρούμπι Μπάρνχιλ.



Το Παιχνίδι του Χρήματος
Στο θρίλερ της εβδομάδας, η Τζόντι Φόστερ μας παρουσιάζει τον Λι Γκέιτς ( Τζορτζ Κλούνεϊ) έναν διάσημο οικονομικό αναλυτή-τηλεοπτική περσόνα, η δημοφιλής εκπομπή του οποίου τον έχει καταξιώσει ως έναν από τους γκουρού της Γουόλ Στριτ. Μετά τη λυσσαλέα προώθηση μιας μετοχής-φούσκα, ένας οργισμένος νεαρός επενδυτής εισβάλλει οπλισμένος στο στούντιο και τον κρατάει όμηρο σε απευθείας μετάδοση. Πρωταγωνιστούν, επίσης, η εξαιρετική Τζούλια Ρόμπερτς, ο Τζακ Ο'Κόνελ και ο Ντόμινικ Γουέστ.



Δυο Σεφ για Μια Γυναίκα
Γαλλική κωμωδία σε σκηνοθεσία Φλοράν Εμίλιο Σίρι. Ο Φρανσουά είναι ένας εργασιομανής σεφ που προσπαθεί να αποκτήσει το πρώτο του αστέρι Michelin, παραμελώντας έτσι τα συζυγικά του καθήκοντα απέναντι στη Σαρλότ, την οποία αγαπάει πολύ. Η εύθραυστη μεταξύ τους σχέση θα διαταραχτεί όμως ακόμα περισσότερο όταν εμφανιστεί ξαφνικά ο Αλέξ, πρώην σύζυγος της Σαρλότ που όλοι είχαν για πεθαμένο.



Κυκλοφορεί, επίσης, σε επανέκδοση το αριστούργημα του Φράνσις Φορντ Κόπολα, «Ο Νονός», με την ιστορία της πιο γνωστής μαφιόζικης οικογένειας της μεταπολεμικής Νέας Υόρκης- βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Μάριο Πούτζο-, την ιστορία των Κορλεόνε!

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Πανούτσου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x