sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Στημένες φάσεις: Μια ανοιχτή «πληγή» για την ΑΕΚ

Οι στημένες φάσεις αποτελούν πληγή για την φετινή ΑΕΚ, η οποία έχει δεχθεί πάνω από τα μισά γκολ (8 στα 15) από κόρνερ, φάουλ, ακόμη και… πλάγιο άουτ. Το sportfm.gr έχει τις λεπτομέρειες…

«Ο αντίπαλος είναι επικίνδυνος στις στημένες φάσεις και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να έχουμε απόλυτη συγκέντρωση» είναι μια από τις κλισέ ατάκες των προπονητών πριν από κάποια παιχνίδια της ομάδας τους. Πολύ πιθανό να το έχει πει φέτος και ο Μανόλο Χιμένεθ στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Όμως, οι τελευταίοι φαίνεται ότι είναι… ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει δεχθεί οριακά πάνω από τα μισά γκολ τη φετινή σεζόν από στημένες φάσεις. Η «Ένωση» έχει δώσει 22 επίσημους αγώνες και συγκεκριμένα 11 στο πρωτάθλημα, 2 στο κύπελλο και 9 στην Ευρώπη (5 στη φάση των ομίλων και 4 στα προκριματικά).

Σε αυτούς τους αγώνες είδε να παραβιάζεται η εστία της στους 10, έχοντας δεχθεί συνολικά 15 γκολ, εκ των οποίων τα 8 προέρχονται από τα «στημένα». Και από την στιγμή που αυτό ξεκίνησε από τα τέλη Ιουλίου και το πρώτο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, μιλάμε για ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο.

Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Η ΤΣΣΚΑ ήταν η πρώτη που… ανέδειξε το πρόβλημα. Στη νίκη με 2-0 στο ΟΑΚΑ, οι Ρώσοι σκόραραν από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ, ενώ από κόρνερ προήλθε και το γκολ, με το οποίο επικράτησαν με 1-0 στη ρεβάνς της Μόσχας.



Το τέταρτο γκολ ήρθε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ριέκα, που ισοφάρισε το γκολ του Μάνταλου, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη, αλλά «πληγώθηκε» για μια ακόμη φορά από στημένη φάση.


«Κοιμώμενη» πιάστηκε η άμυνα και τέσσερις μέρες αργότερα στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, που προηγήθηκε με τον Μάριν μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ(!). Το γεγονός ότι η «Ένωση» έκανε την ανατροπή και έφτασε στη νίκη, δεν έλυσε το πρόβλημα.

Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη, οι «ακρίτες» προηγήθηκαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να καταλογίσει λάθος στην άμυνα. Ωστόσο, μιλάμε για άλλη μια στημένη μπάλα.

Λάθος στην άμυνα, ακόμη κι αν υπάρχει η δικαιολογία για σφύριγμα που ακούστηκε, καταλογίζεται στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τον Μολέντο να σηκώνεται ανενόχλητος στο πρώτο δοκάρι, μετά την εκτέλεση φάουλ του Χίλιεμαρκ και να ανοίγει το σκορ.

Το τελευταίο γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ από στημένη φάση ήρθε στο χθεσινό παιχνίδι με το οποίο προηγήθηκε η Ριέκα στο ΟΑΚΑ. Οι Κροάτες, όπως σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις, σκόραραν μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x