Στίβος

Στην 3η θέση ο ελληνικός στίβος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ

Θετικά ξεκίνησαν οι Έλληνες αθλητές στίβου την παρουσία τους στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, αφού κατετάγησαν στην 3η θέση μετά την πρώτη μέρα αγώνων.

Την 3η θέση στον όμιλό της κατέλαβε η Ελλάδα στην πρώτη μέρα των αγώνων στίβου στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μινσκ.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση γίνεται με το σύστημα DNA, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά επίσημα. Σε αυτό οι ομάδες κυνηγούν τις νίκες στα αγωνίσματα, ώστε να συγκεντρώσουν βαθμούς που θα τους ανεβάσουν στην ομαδική κατάταξη.

Η Ελλάδα πέτυχε δύο νίκες και συγκέντρωσε 65 βαθμούς, με τη Γερμανία να καταλαμβάνει την πρώτη με 77 βαθμούς και να παίρνει απευθείας το εισιτήριο για τα ημιτελικά της Τετάρτης. Στη δεύτερη θέση κατετάγη η Ουγγαρία.

Υπενθυμίζουμε πως οι πρώτοι κάθε ομίλου περνούν κατευθείαν στα ημιτελικά, ενώ περνούν απευθείας και οι δύο αμέσως επόμενες σε βαθμούς ομάδες στο σύνολο των ομίλων.

Η Ελλάδα περιμένει την ολοκλήρωση των ομίλων το βράδυ για να μάθει αν θα περάσει στα ημιτελικά ή αν θα χρειαστεί να αγωνιστεί για ρεπεσάζ την Τρίτη, ώστε να πάρει ένα από τα έξι υπόλοιπα εισιτήρια.

Στα αγωνιστικά, ξεχώρισε η εμφάνιση του Κώστα Δουβαλίδη, ο οποίος ήταν νικητής στα 110μ. εμπ. με 13:72, αφήνοντας πίσω του τον Γερμανό Μπάγερ με 13:80.

Την πρώτη θέση κατέκτησε και η Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 100μ. με χρόνο 11:61.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος ήταν τρίτος στα 100μ. με 10:54, όπως και η Έφη Κολοκυθά, που με βάση τις νίκες που έκανε κόντρα στις αθλήτριες που αντιμετώπισε, συγκέντρωσε έξι βαθμούς. Η Κολοκυθά είχε καλύτερο άλμα στα 6,14 μ., στον πρώτο της αγώνα μετά τον τραυματισμό στην αρχή της σεζόν.

Οκτώ βαθμούς κατέκτησε η Σοφία Υφαντίδου, η οποία θέση επικράτησε της Λένα Μάγιερ (Ελβετία) στον αγώνα για την τρίτη θέση με 52,12μ.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε η μικτή ελληνική ομάδα 4Χ400 μ. με τους Αντώνη Αλεξανδρίδη, Δέσποινα Μουρτά, Ελπίδα Καρκαλάτου και Παναγιώτη Τριβυζά να τερματίζουν σε 3.24.26.

Η Κυριακή Σαμάνη εκπροσώπησε τη χώρα μας στα 100μ.εμπ. όπου ήταν πέμπτη με 14.04 και έδωσε τέσσερις βαθμούς στην εθνική ομάδα.

Καλή εμφάνιση έκανε και ο Αντώνης Μέρλος, ο οποίος συγκέντρωσε επτά βαθμούς με άλμα στα 2,09 μέτρα.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Εθνική στη μικτή σκυταλοδρομία 800Χ600Χ400Χ200 με 4.36.74 με τους Κώστα Νάκο, Χρήστο Κοτίτσα, Γρηγορία Κεραμιδά και Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x