Επικαιρότητα

Στην Αθήνα ο Αλεξέι Μίλλερ της Gazprom

Συναντήσεις με Τσίπρα και Λαφαζάνη.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ (Alexei Miller) o οποίος θα συναντηθεί στις 4 το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα προηγηθεί στις 2 μετά το μεσημέρι συνάντησή του με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο, κατά τις συναντήσεις θα συζητηθούν επίκαιρα ζητήματα ενεργειακού ενδιαφέροντος.

Η συνάντηση γίνεται λίγες ημέρες μετά την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα και τις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Κεντρικό θέμα των συζητήσεων αποτελεί η προώθηση νέου αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από την Τουρκία μέσω Ελλάδας προς την κεντρική Ευρώπη,

θέμα για το οποίο πηγές του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ανέφεραν ότι είναι ορατή η προοπτική υπογραφής άμεσα κατ' αρχήν συμφωνίας με τη ρωσική πλευρά.

Η επένδυση για την κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού εκτιμάται στα 2 δισ. ευρώ, η δε υλοποίηση του έργου θα οδηγήσει στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, καθώς και στην ανάπτυξη ανταγωνισμού, τη γεωπολιτική αναβάθμιση και τη βελτίωση της ασφάλειας εφοδιασμού για την ελληνική αγορά.

Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται ακόμη η συμμετοχή ρωσικών εταιριών στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και το νότιο Κρητικό πέλαγος, καθώς και η υφιστάμενη σύμβαση ΔΕΠΑ - Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x