Επικαιρότητα

Στην Κύπρο ο Τσίπρας: «Μαζί με την βροχή εύχομαι να σας φέρω και ελπίδα»

Για την τριμερή με τους προέδρους Αναστασιάδη και Σίσι

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος βρίσκεται στη Κύπρο για την τριμερή συνάντηση με τους προέδρους Αναστασιάδη και Σίσι, ευχαρίστησε τον κύπριο πρόεδρο για τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη, από την πρώτη στιγμή, που επιδείχθηκε στη μεγάλη τραγωδία που έζησε η Ελλάδα και πρόσθεσε πως «η κλιματική αλλαγή δημιουργεί ακραία καιρικά φαινόμενα, σε εμάς στην Ελλάδα φαινόμενα πλημμυρικά, εδώ μεγάλη ανομβρία. `Εχουμε μεγάλη ευθύνη όλοι μας να αντιμετωπίσουμε το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο».

«Εύχομαι» συμπλήρωσε «μαζί με τη βροχή να φέρουμε και ελπίδα στον κυπριακό λαό, που δικαιούται ένα μέλλον καλύτερο και δικαιούται μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα».

Σε σχέση με τις πολιτικές επαφές ανέφερε πως με τις τριμερείς τους συνεργασίες με την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τον Λίβανο, την Ιορδανία, Κύπρος και Ελλάδα καθίστανται παράγοντες σταθερότητας σε όλη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Κύπρο.

«Είχα καιρό να έρθω» είπε «και έρχομαι με μεγάλη χαρά. Αυτό το διάστημα που έχουμε μια στενή συνεργασία, έχουμε καταφέρει κάτι σημαντικό. Έχουν αναδειχτεί η Ελλάδα και η Κύπρος ως δύο χώρες που αποτελούν πυλώνα σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή».

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x