Γενικά

Στην τελική ευθεία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ανδρών-γυναικών

Στη συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια εποχή, μαζί με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έρχεται και φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Η σημαντικότερη διοργάνωση στο πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα γίνει το ερχόμενο σαββατοκύριακο, 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου, στα Χανιά. Είναι η δεύτερη χρονιά στη σειρά που φιλοξενείται στην υπέροχη πόλη της Κρήτης και ο τόπος διεξαγωγής είναι το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού.

Αναμένονται περίπου 70 αθλητές και αθλήτριες από σωματεία όλης της χώρας και θ’ αναμετρηθούν στα αγωνίσματα του απλού και του διπλού σε άνδρες και γυναίκες.

Η ομοσπονδία και ο τοπικός Όμιλος Αντισφαίρισηςαπό την πλευρά των διοργανωτών, και οι αθλητές ως πρωταγωνιστές από την άλλη, είναι στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους με τους φίλους του Ολυμπιακού αθλήματος να περιμένουν και φέτος δυνατές αναμετρήσεις, θέαμα και συγκινήσεις.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διεξάγεται και φέτος στη μνήμη του Δάμωνα Δαμιανίδη, επί σειρά ετών μέλους της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και εφόρου του Πέρα Αθηνών.

Μετά τις προκριματικές φάσεις, που είχαν γίνει για την Αττική, τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θράκη, τη Δυτική Ελλάδα και τις Χίο-Μυτιλήνη, προέκυψαν οι αθλητές και οι αθλήτριες, που συμπληρώνουν το φαβορί για την τελική φάση. Απευθείας προκρίθηκαν οι οκτώ πρώτοι αθλητές και οι έξι πρώτες αθλήτριες από τον πίνακα αξιολόγησης του Δεκεμβρίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στο απλό είχαν συνολικά 56 άνδρες και 32 γυναίκες, αλλά δυστυχώς θα καταγραφούν απουσίες, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στο θεσμό. Προς το παρόν, έχουν γίνει δέκα ακυρώσεις στους άνδρες και έξι στις γυναίκες.

Στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού η Κρήτη αναλαμβάνει τη διοργάνωση για τρίτη χρονιά. Το 2002 είχε γίνει στη Χερσόνησο του Ηρακλείου. Από τότε, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διεξήχθη σε ένα ακόμα μέρος της περιφέρειας, στην Πάτρα το 2005.

Τα Χανιά, που έχουν δυναμική παρουσία στην επιτραπέζια αντισφαίριση εδώ και δεκαετίες, έχουν οργανώσει επιτυχώς κι άλλα πανελλήνιας εμβέλειας events τα τελευταία χρόνια. Από αναπτυξιακά τουρνουά μέχρι αγώνες της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών.

H πόλη ανταποκρίθηκε πέρυσι στην πρόκληση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας κι ετοιμάζεται να δώσει και φέτος τον καλύτερο εαυτό της, ώστε, με την πολύτιμη στήριξη του Δήμου και των χορηγών, να εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες και να προβάλλει το άθλημα.

Μεταξύ άλλων, ο Ο.Α. Χανίων έχει δημοσιεύσει promo video για τους αγώνες, ενώ τους διαφημίζει στα τοπικά ΜΜΕ, ελπίζοντας και στην προσέλευση θεατών, οι οποίοι δεν έχουν στενή σχέση με το άθλημα.

Τέλος, η ομοσπονδία, σε συνεργασία με το σωματείο των Χανίων, έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τις αποστολές.

Α) Το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού θα είναι διαθέσιμο για προπόνηση την Παρασκευή και από τις 18:00 έως τις 22:00.

Β) Τις ημέρες των αγώνων ιδιωτικό λεωφορείο θα κάνει δρομολόγια από το ξενοδοχείο «ΚΡΗΤΗ» έως το κλειστό του Κλαδισού και αντίστροφα με μια ενδιάμεση στάση στην αγορά. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τις ώρες.

Γ) Μετά τη λήξη του Πρωταθλήματος, θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο απευθείας από το κλειστό του Κλαδισού για το αεροδρόμιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x