Γιώργος Ζαχαριάδης

Στηρίξτε τον προπονητή του ΠΑΟΚ και την επιλογή σας

O Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Βλάνταν Ίβιτς, το παράτολμο της εμπιστοσύνης που του έδειξε ο ΠΑΟΚ και κατά πόσο θα πρέπει να το στηρίξουν και να πάψουν τα πήγαινε-έλα στον πάγκο.

Έχουν ειπωθεί ήδη πολλά και, είναι δεδομένο, ότι θα ακούσει πολλά ακόμη, μέχρι την τελευταία μέρα που θα είναι ο προπονητής. Και για τις νίκες και για τις ήττες, ειδικά για όσα αποτελέσματα απομακρύνουν τον ΠΑΟΚ από τις πρώτες θέσεις και όλα συνηγορούν σε μια περίοδο που δεν φαίνεται να διαφέρει από τις άλλες. Το ίδιο έργο με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί και να μην πρωτοπορεί, να μην εισπράττει όσα επενδύει αλλά, να μένει πιο πίσω κι από εκείνους που υποτίθεται ότι δεν είναι το ίδιο δυνατοί ή τουλάχιστο αυτό δηλώνουν οι προδιαγραφές τους.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Το να φωνάζουμε βέβαια ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο καλύτερος και θα πάρει το πρωτάθλημα, δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση και όποιος επιχειρεί να επιβάλλει νέα επικοινωνιακά δεδομένα, έτσι για να μοιάξει σε άλλους, δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να αυτοξευτελίζεται.

Στην ουσία, όλοι αυτοί που έχουν βαφτίσει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή, ακόμη και στη συνείδησή μας, είναι που ενισχύουν τις προσδοκίες του αφελή οπαδού, που νομίζει ότι έχει να κάνει με την Μπάγερν και το μονοπώλιο των τίτλων της βαυαρικής υπερομάδας.

Θα επιστρέψω προσεχώς σε αυτό το κεφάλαιο, που είναι άλλωστε μια τις ασθένειες στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ. Θα επιμείνω σε αυτό που ξεκίνησα… Για τον Ίβιτς μιλώ. Για τις πατατιές του, για την επιλογή του, την πρόκρισή του να γίνει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, αλλά, κυρίως για το ότι αυτή η διοίκηση, θα πρέπει επιτέλους να στηρίξει μια επι9λογή της και να το κάνει με τέτοιο τρόπο που θα αποκλείσει τις δονήσεις ή θα έχει τον τρόπο (και μόνον αυτή τα καταφέρνει καλύτερα) να τις απορροφά.

Κι ο σχεδιασμός να πηγαίνει στραβά, κι ο Μίχελ να μην ήταν οι κατάλληλος για να κάνει τη δουλειά με τις μεταγραφές, θα πρέπει επιτέλους αυτή η ομάδα να αναζητήσει στο πρόσωπο ενός προπονητή τη σταθερότητα. Να αποκτήσει την ταυτότητα που θα της δώσει ένας προπονητής, που ναι μεν δεν έχει γράψει χιλιόμετρα και είναι ακόμη και σήμερα παράτολμο να του εμπιστεύεσαι τον ΠΑΟΚ, αλλά… δεν θα πρέπει να γίνει κάποια στιγμή η επανεκκίνηση με σεβασμό σε ποδοσφαιρικά μοντέλα και να αποφεύγονται τα ευτράπελα με τις συνεχείς αλλαγές στον πάγκο;

Κι ο Ίβιτς θα μάθει και ενδεχομένως να μάθει γρήγορα. Κι ο ΠΑΟΚ θα φτάσει ένα βήμα πιο μπροστά όταν δημιουργήσει απόλυτα ασφαλές περιβάλλον για προπονητές και ποδοσφαιριστές και όποιον άλλον είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x