Γενικά

Στις 6 Δεκεμβρίου ο 38ος αγώνας δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού

Για 38η φορά θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού, μια από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις. Στις 6 Δεκεμβρίου η εκκίνηση από το Άλσος Ψυχικού με χιλιάδες δρομείς να παίρνουν μέρος.

Μια από της παλαιότερες διοργανώσεις δήμων στην Ελλάδα, ο αγώνας δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού θα διεξαχθεί για 38η συνεχόμενη φορά φέτος, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015.

Στον αγώνα που από φέτος τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και διοργανώνεται από το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και τον Ο.Κ.Α.Π.Α. του δήμου, θα τρέξουν με αφετηρία και τερματισμό το Άλσος Ψυχικού, χιλιάδες δρομείς με σκοπό να στείλουν το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας, του εθελοντισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι».

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου το ραντεβού θα δοθεί από νωρίς, με δύο διαδρομές για ενήλικες σε 5 και 10 χιλιόμετρα, τέσσερις αγώνες για παιδιά (100, 200, 400, και 1.000 μέτρα) και πέριπατο 5 χιλιομέτρων για οικογένειες και ΑΜΕΑ, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια σφαιροβολίας F53, Δήμητρα Κοροκίδα να δηλώνει «παρούσα».

Μέρος των εσόδων από τη διοργάνωση θα δοθούν στον Τομέα Σαμαρειτών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με σκοπό την ενίσχυση και την στήριξη των σπουδαίων υπηρεσιών που παρέχει.

«Πρέπει κανείς να σκεφτεί ότι πρόκειται αγώνα παλαιότερο ακόμα και από τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας. Η ανάγκη που έχουμε να κάνουμε τέτοιους είδους διοργανώσεις ξεκινάει από τις ανάγκες της εποχής. Ο κόσμος είναι πιεσμένος και έχει ανάγκη από τέτοιου είδους δρώμενα. Αυτή τη στιγμή ο αθλητισμός είναι μια από τις λίγες διεξόδους και ο δήμος μας υποστηρίζει πολύ τα αθλητικά δρώμενα. Δίνουμε ότι μπορούμε παρά τις οικονομικές δυσκολίες για να προσφέρουμε στον αθλητισμό, είτε είναι δημοτικός είτε σωματειακός» δήλωσε στο sport-fm.gr ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης.

Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x