Γενικά

Στις 90 οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής για το Οπεν πινγκ πονγκ της Χίου

Κάτι λιγότερο από 100 αθλητές και αθλήτριες θα υποδεχτεί από την Παρασκευή η Χίος για το 1ο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ.

Συγκεκριμένα, οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής έκλεισαν στις 90, ύστερα από ορισμένες ακυρώσεις, αριθμός που μπορεί να ενθαρρύνει τον τοπικό Παγχιακό στη νέα του προσπάθεια για τη διεξαγωγή τουρνουά πανελλήνιας εμβέλειας. Οι αγώνες θα γίνουν το προσεχές σαββατοκύριακο, 17-18/2, στο κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων και είναι αφιερωμένοι στη μνήμη της Σούλας Αναγνώστου.

Θα περιλαμβάνουν τις έξι κλασικές ηλικιακές κατηγορίες και πρόκειται ν’ αγωνιστούν 13 έφηβοι, 9 νεάνιδες, 23 παίδες, 10 κορασίδες, 20 παμπαίδες και 15 παγκορασίδες. Βεβαίως, οι αριθμοί είναι αισθητά μικρότεροι από τους συνηθισμένους στα Οπεν Νέων, όμως, πέρα από τα έξοδα, λαμβάνεται υπόψη ότι η Χίος αποτελεί μακρινό προορισμό για όλους. Είναι μία αντικειμενική δυσκολία που είχε παρατηρηθεί και με το αντίστοιχο τουρνουά των Χανίων, το οποίο πέρυσι, για παράδειγμα, συγκέντρωσε 70 αθλητές.

Η Χίος συναντά ανταπόκριση από σωματεία και της Βόρειας και της Νότιας Ελλάδας κι ετοιμάζεται για φιλοξενία και οργάνωση που θ’ αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, όπως έγινε και την περασμένη αγωνιστική περίοδο στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων.

Επιπλέον, οι αποστολές μπορούν να συνδυάσουν στο όμορφο νησί την αγωνιστική δράση με τη χαλάρωση, που απαιτεί το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Εκτός από τη Χίο θα έχουν αθλητές σωματεία από την Αθήνα, την Καβάλα, τη Βόχα, την Έδεσσα, τη Θεσσαλονίκη και τη Φλώρινα.

ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΟΠΕΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

Στο Χοντονίν στο μεταξύ, οι Έλληνες αθλητές έμαθαν τους πρώτους αντιπάλους για το Οπεν Νέων της Τσεχίας που αρχίζει την Τετάρτη.

Στο απλό εφήβων, ο Γιάννης Σγουρόπουλος είναι ένατο φαβορί και αποφεύγει τα προκριματικά. Εκεί υπάρχουν συνολικά 32 γκρουπ.

Ο Γεράσιμος Πετρής κληρώθηκε στο 15ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει τον Δομινικανό Μαριάνο Λόκβαρντ (επικεφαλής), τον Σέρβο Όγκνιε Στόσιτς και τον Βέλγο Νίκολας Ντεγκρός. Ο Γιάννης Δαμιανής είναι στο 29ο γκρουπ. Αντίπαλοί του ο Τσέχος Ντέιβιντ Προύζα (επικεφαλής), ο Ρουμάνος Μιχάι Ποπ και ο Ιρλανδός Αρτ Μακ Λόχλιν.

Στο απλό νεανίδων, σχηματίστηκαν 26 προκριματικά γκρουπ. Η Ευαγγελία Τρωαδίτη βρέθηκε στο 14ο. Θα βρει μπροστά της την Πολωνέζα Τζούλια Σούμζακ (επικεφαλής), τη Σλοβάκα Σουζάνα Πέτκοβα και τη Ρουμάνα Αντρέα Χουντουσάν.

Στο 24ο γκρουπ κληρώθηκε η Αγγελίνα Δεβελέκου. Θα διεκδικήσει κάτι απέναντι στη Γαλλίδα Καμίλ Λουτζ (επικεφαλής), τη Σουάν Ρούι Γκόι από τη Σιγκαπούρη και τη Γιαπωνέζα Αρούνα Όγιο.

Η Ιωάννα Γερασιμάτου θ’ αγωνιστεί στο 26ο γκρουπ. Θ’ αντιμετωπίσει την Ισπανίδα Άννα Γκαρσία (επικεφαλής), τη Λευκορωσίδα Ντάρια Βασιλένκα και την Ουκρανή Αναστασία Γεριφάντσεβα.

Στο απλό κορασίδων που αρχίζει το Σάββατο η Ζωή Αγγελίδου κληρώθηκε στο ένατο γκρουπ και θα συναντήσει τη Ρουμάνα Ίρινα Ρους (επικεφαλής), τη Σουηδέζα Λέα Τβέιτ-Μούσκαντορ και την Αυστριακή Νατάσα Τζόρτζεβιτς.

Η Μαρία-Ανελίζε Βαμβακάκη είναι στο 11ο γκρουπ. Θα κοντραριστεί με την Ουγγαρέζα Τορόντια Ντόλγκες, την Τσέχα Μπάρμπορα Μπρεζίνοβα και τη Σλοβάκα Αλμπέτα Κοβάκοβα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x