Σε σκληρή και απόλυτα ισορροπημένη αναμέτρηση με τον Κροάτη Τόμισλαβ Πουκάρ, «λύγισε» με 4-2 σετ κι έμεινε στις θέσεις 9-16 του τουρνουά. Μπορούσε κάλλιστα να προηγηθεί με 3-1 σετ, είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες για να πάρει σετ, αλλά δεν τον ήθελε και η τύχη. Πάντως, με τις δύο νίκες και τη θετική πορεία του στο ταμπλό, ο Έλληνας άσος απέδειξε σε μία ακόμα σπουδαία διοργάνωση πρώτον ότι άξιζε τουλάχιστον την είσοδο στα προημιτελικά και δεύτερον ότι παραμένει πολύ δυνατός στο διεθνές στερέωμα.

Με τον αποκλεισμό του Γκιώνη ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου έζησαν την πολύτιμη νέα εμπειρία και αναλογικά άφησαν και οι δύο θετικές εντυπώσεις.

Ο Γκιώνης είχε ν’ αντιμετωπίσει στη 16άδα των European Games τον πρώην νικητή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων ανδρών. Κόντρα σε αθλητή, που είναι απόλυτα στα μέτρα του, ο Έλληνας αμυντικός μπήκε πολύ καλά στο ματς, πήρε το πρώτο σετ και προηγήθηκε ξανά με 2-1. Στο τέταρτο σετ, βρέθηκε μπροστά με 8-5, δέχτηκε πέντε πόντους στη σειρά και τελικά ισοφαρίστηκε.

Αν μεγάλωνε το προβάδισμα θα μιλούσαμε για άλλο παιχνίδι, όμως έγινε το 2-2 και η συνέχεια ήταν πιο σκληρή. Με όλα τα σετ να είναι «κλειστά», ο Γκιώνης προηγήθηκε ξανά με 8-5, σε άλλο σετ είχε βρεθεί στο 4-1, αλλά δεν το αξιοποίησε. Κι αν σε αυτό το άθλημα εμφανίζεται λίγες φορές η αδικία από τον παράγοντα τύχη, τότε μία από αυτές θα ήταν σήμερα με τον αθλητή του Κώστα Βατσακλή, διότι ο Πουκάρ χρειάστηκε και τα… τερτίπια της μπάλας για να καλύψει αυτές τις διαφορές. Ο 23χρονος υψηλόσωμος Κροάτης άντεξε στην πίεση της άμυνας, αλλά πήρε και συνολικά έξι πόντους με «σόρι» όταν ο Γκιώνης δεν είχε κανέναν τέτοιο πόντο…

Έτσι ήρθε με 4-2 ο αποκλεισμός στα… σημεία, όπως μαρτυρούν και τα σετ: 11-8, 10-12, 11-9, 9-11, 8-11 και 9-11.