Γενικά

Στο World Tour της Ουγγαρίας Γκιώνης, Σγουρόπουλος και Τόλιου

Συνέχεια από τη Βουδαπέστη στα επαμειβόμενα τουρνουά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και τις ελληνικές συμμετοχές σε δυνατούς αγώνες εκτός συνόρων.

Την περασμένη βδομάδα πέντε διεθνείς πήραν μέρος στο Challenge πινγκ πονγκ της Πορτογαλίας και στην τρέχουσα θα υπάρχει τριπλή παρουσία στο ITTF World Tour Hungarian Open. Γίνεται από την Τρίτη μέχρι την ερχόμενη Κυριακή στην υπέροχη ουγγρική πρωτεύουσα και θ’ αγωνιστούν τρεις αθλητές της προολυμπιακής ομάδας, ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα ατομικά αγωνίσματα και τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπηθούν και στο διπλό γυναικών, όπου η Τόλιου θα συνεργαστεί με την Αιγύπτια Ντίνα Μεσρέφ, πρώην συμπαίκτριά της στον Δ.Α.Ο. Ταύρου και τη σουηδική Στόρφορς.

Το Οπεν, που ανήκει στη δεύτερη κατηγορία δυναμικότητας της ITTF, συγκεντρώνει πάνω από 300 άνδρες και γυναίκες και, με εξαίρεση την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κίνα, όλες τις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος. Οι Έλληνες πρωταθλητές περνούν από τη διαδικασία των προκριματικών.

Στο απλό ανδρών, ο Γκιώνης προχωρά χωρίς αγώνα στον δεύτερο προκριματικό γύρο κι εκεί θα συναντήσει την Τρίτη τον νικητή από τον αγώνα Ζουλ Ρολάν (Γαλλία)-Μαουρίτσιο Μπερνάλες (Χιλή).

Ο Σγουρόπουλος έχει, επίσης, bye στους «256» και μετά θ’ αντιμετωπίσει τον Αργεντινό Γκαστόν Άλτο. Συνολικά, οι αθλητές πρέπει να περάσουν τέσσερις προκριματικούς γύρους για να μπουν στο ταμπλό και αυτό μαρτυρά τη μεγάλη δυσκολία.

Στο απλό γυναικών, τα προκριματικά αρχίζουν από τις «128» και η Τόλιου κληρώθηκε με τη Σέρβα Σαμπίνα Σουργιάν. Αξιοσημείωτο ότι αν νικήσει θα βρει μπροστά της την Ντίνα Μεσρέφ, η οποία ως πρώτο φαβορί των προκριματικών τοποθετήθηκε στην κορυφή του ταμπλό.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας και η αριστερόχειρας Αιγύπτια, που πανηγύρισαν πέρυσι στον Δ.Α.Ο. Ταύρου την κατάκτηση του πρωταθλήματος, παίζουν μαζί στο διπλό γυναικών. Για τον πρώτο προκριματικό γύρο θα κοντραριστούν την Τρίτη με τις Πολωνέζες Γκαμπριέλα Ντίσκεβιτς/Αγκάτα Ζακρέβσκα. Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x