Γενικά

Στο αυστριακό World Tour Γκιώνης, Σγουρόπουλος

Μετρούν δυνάμεις και αναζητούν βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο αυστριακό όπεν πινγκ πονγκ.

Το τελευταίο World Tour για το 2018 κάνει πρεμιέρα την Τρίτη στο Λιντς, θα διαρκέσει έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και συγκεντρώνει πολύ δυνατούς αθλητές, καθώς εντάσσεται στην κορυφαία βαθμίδα των τουρνουά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.), τα επονομαζόμενα Platinum.

Οι αθλητές της προολυμπιακής ελληνικής ομάδας θα κυνηγήσουν το καλύτερο, υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή, Κώστα Βατσακλή, και αρχίζουν την προσπάθειά τους από την πολύ δύσκολη διαδικασία των προκριματικών γύρων του απλού.

Την άλλη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν στη Λευκορωσία και τα Challenge όπεν της I.T.T.F. για το 2018 και θα υπάρχει κι εκεί ελληνική συμμετοχή. Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης θα πάει στο Μινσκ και θα μετάσχει στους αγώνες, που θα γίνουν 13-18/11.

Ο Γκιώνης περνάει bye τον πρώτο προκριματικό γύρο και το απόγευμα αντιμετωπίζει για τους «128» τον Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα, μεγάλο αντίπαλο του Σγουρόπουλου σε κορυφαίες διοργανώσεις νέων τα τελευταία χρόνια. Αν νικήσει, στον τρίτο προκριματικό γύρο πιθανόν θα συναντήσει τον Ιάπωνα Μαζατάκα Μοριζόνο.

Ο Σγουρόπουλος κληρώθηκε στον πρώτο γύρο με τον Λουξεμβούργιο Λούκα Μλαντένοβιτς. Εφόσον προκριθεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο, ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων θ’ αντιμετωπίσει την Τρίτη τον Ενγκ Πακ Ναμ από το Χονγκ Κονγκ.

Οι διεθνείς μας είχαν δηλώσει και στο διπλό ανδρών, αλλά δεν θ’ αγωνιστούν επειδή υπάρχει όριο συμμετοχών. Μόνο 16 ζευγάρια θ’ αγωνιστούν σε έναν προκριματικό γύρο και οι νικητές θα συμπληρώσουν τα οκτώ φαβορί, που βρίσκονται ήδη στο ταμπλό.

Αμέσως μετά έρχεται το Οπεν του Μινσκ, που είναι από την τρίτη βαθμίδα των επαμειβόμενων τουρνουά της I.T.T.F., τα λεγόμενα Challenge. Στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, ο Αγγελάκης θα έχει την ευκαιρία να τσεκάρει την αγωνιστική του κατάσταση μέσα από δυνατά παιχνίδια, μάλιστα πρόκειται να πάρει μέρος και στο απλό για αθλητές έως 21 ετών στην τελευταία του χρονιά σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x