Διονύσης Δεσύλλας

Στο Βίγκο για την πρώτη υπέρβαση της χρονιάς

Το μέχρι τώρα πιο δύσκολο παιχνίδι της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό έρχεται και οι «πράσινοι» καλούνται να υπερβούν τους εαυτούς τους απέναντι στη Θέλτα. Γράφει από το Βίγκο ο Διονύσης Δεσύλλας.

Αποστολή στο Βίγκο
Διονύσης Δεσύλλας


Το κλίμα στο Βίγκο κάθε άλλο παρά ποδοσφαιρικό είναι. Αν δεν υπήρχαν οι θόρυβοι από τα έργα στο απαρχαιωμένο, αλλά επιβλητικό, Μπαλαϊδος, που κάπως... διαταράσσουν την ηρεμία της πόλης της Γαλικίας, άντε και κάποιες αφίσες σε παλιά καφέ δίπλα από το γήπεδο, δεν θα καταλάβαινε κανείς ότι αύριο διεξάγεται μια ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Αλλοι ρυθμοί, άλλη ζωή, με διαφορετικές προτεραιότητες για έναν κόσμο που βλέπει καθημερινά την ακτή του Ατλαντικού, γεύεται μερικά από τα πιο νόστιμα ψάρια και χαίρεται το ποδόσφαιρο με αλλιώτικο τρόπο.

Πάμε, όμως, στα του παιχνιδιού. Ενός παιχνιδιού που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως το δυνατότερο τεστ - και μάλιστα κρίσιμο - για τον Παναθηναϊκό, στις μέχρι τώρα υποχρεώσεις του. Η Θέλτα είναι ίσως η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Ποιοτική, κυρίως από τη μέσα και μπροστά, γρήγορη και... λυσσασμένη να πάρει την πρώτη της νίκη για φέτος στο γκρουπ, μετά το ισόπαλο 1-1 με τη Σταντάρ Λιέγης. Αναμφίβολα, οι Ισπανοί είναι το φαβορί στο αυριανό παιχνίδι. Οχι, όμως, το απόλυτο...

Ο Παναθηναϊκός έχει τις δικές του πιθανότητες. Για να είμαστε πιο ακριβείς, θα έχει τις δικές του πιθανότητες, αν αύριο βράδυ κάνει μια υπέρβαση σε κάθε επίπεδο στον αγωνιστικό χώρο του Μπαλαϊδος. Αυριο, απαιτείται τακτική προσήλωση στο πλάνο του Στραματσόνι σε... άριστο βαθμό, πάθος και αντοχή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και ποδοσφαιρική εξυπνάδα.

Οι γηπεδούχοι θα μπουν δυνατά και αν δουν ότι έχουν απέναντί τους μια ομάδα που τους δυσκολεύει τα πράγματα στην επίθεση και τους χαλάει τα σχέδια, όσο περνάει η ώρα θα το χάνουν. Διότι "καίγονται" για τη νίκη και θέλουν να ξεσηκώσουν τον κόσμο τους. Αυτό, λοιπόν, μπορεί ο Παναθηναϊκός, αν... φερθεί όπως γράψαμε παραπάνω, να το εκμεταλλευτεί.

Στα της ενδεκάδας, ο Ιταλός τεχνικός δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε ένα 3-4-2-1, με Στιλ κάτω από τα δοκάρια, Μολέδο, Σάμπα, Κουτρουμπή στα στόπερ, αριστερά τον Λουντ, δεξιά τον Κουλιμπαλί, τους Λεντέσμα, Ζέκα στον άξονα, μπροστά τους τους Ιμπάρμπο και Εμποκού ή Βιγιαφάνιες και στην κορυφή τον Μπεργκ.

Τα υπόλοιπα αύριο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Καλό σας βράδυ από το Βίγκο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x