sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Στο «κάστρο» της Ατλέτικο

Η πρόκριση στους 16 του Champions League προϋποθέτει για τον Ολυμπιακό αποτέλεσμα στο «Βιθέντε Καλντερόν» απέναντι στην Ατλέτικο. Οι αριθμοί, ωστόσο, δείχνουν πόσο δύσκολο είναι αυτό…

Δεν είναι μόνο πως αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Ισπανίας. Ούτε μόνο πως αυτή «καίγεται» για νίκη και ρεβάνς για την ήττα στο Φάληρο, προκειμένου να μη χάσει το τρένο για τους «16» του Champions League. Ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει αποτέλεσμα από την Ατλέτικο σε μια έδρα που ελάχιστοι έχουν σταθεί όρθιοι τα τελευταία χρόνια, εντός κι εκτός συνόρων. Γιατί το «Βιθέντε Καλντερόν» μοιάζει… άπαρτο κάστρο, όπως προκύπτει και από τους εντυπωσιακούς αριθμούς.

Οι «ροχιμπλάνκος» μετρούν 26 αγώνες πρωταθλήματος χωρίς ήττα στην έδρα τους. Η πιο πρόσφατη ήταν με 2-1 από την Μπαρτσελόνα στις 12 Μαΐου του 2013. Έκτοτε η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε μετρά 20 νίκες και 6 ισοπαλίες και απολογισμό 66 γκολ υπέρ και μόλις 16 κατά. Μάλιστα στα 15 από τα 26 αυτά παιχνίδια η Ατλέτικο δεν έχει δεχτεί καν γκολ. Ισοπαλία κατάφεραν να αποσπάσουν μόνον οι Μαγιόρκα, Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάλαγα και Θέλτα. Το απόλυτο ρεκόρ αήττητου εντός έδρας στην ιστορία του συλλόγου είναι οι 46 συνεχείς αγώνες από το 1960 μέχρι το 1963. Κι αυτή η Ατλέτικο δείχνει ικανή να το καταρρίψει.

Στην Ευρώπη η Ατλέτικο δεν πάει πίσω, αφού το «άντρο» της αντέχει και τα πυρά αντιπάλων από το εξωτερικό. Μετρά 19 νίκες στα τελευταία 21 παιχνίδια της στο «Βιθέντε Καλντερόν» έχοντας μόνο μία ήττα, από τη Ρούμπιν Καζάν με 2-0 στους «32» του Europa League το Φεβρουάριο του 2013, αλλά και μια ισοπαλία, 0-0 με την Τσέλσι στον περσινό ημιτελικό. Η προηγούμενη ήττα της ήταν το Δεκέμβριο του 2010 από τον Άρη (2-3).

Στην εξαιρετική εντός έδρας παράδοση της Ατλέτικο έρχεται να προστεθεί η κακή που έχει ο Ολυμπιακός επί ισπανικού εδάφους, όπου δεν έχει καταφέρει να νικήσει σε 13 επισκέψεις. Συγκεκριμένα μετρά 11 ήττες και μόλις δύο ισοπαλίες, αμφότερες απέναντι στη Λα Κορούνια (2-2 το 2002 και 0-0 το 2004 για τους ομίλους του Champions League), με συνολική διαφορά τερμάτων 29-9. Αντίθετα, η Ατλέτικο μετρά έξι νίκες σε επτά ματς ως γηπεδούχος απέναντι σε ελληνικές ομάδες με τέρματα 17-8 και μοναδική απώλεια την ήττα από τον Άρη προ τετραετίας.

Σίγουρα δύσκολο, λοιπόν, το έργο του Ολυμπιακού. Ακατόρθωτο ή όχι… θα δείξει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x