Επικαιρότητα

Στο μικροσκόπιο του Ευρωκοινοβουλίου ο ρόλος της Τουρκίας στο Κυπριακό

Η εισηγήτρια για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρέθηκε στην Κύπρο και είχε σειρά επαφών - Επισκέφθηκε και τα καταχόμενα

H Εισηγήτρια για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Κάτι Πίρι είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις στην Κύπρο με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη και το διαπραγματευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Πίρι ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και το ρόλο της Τουρκίας στις συνομιλίες.

Η κ. Πίρι είχε προηγουμένως επισκεφθεί την Τουρκία, όπου πραγματοποίησε με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Μεχμέτ Σισμέκ, αξιωματούχους κομμάτων, επιχειρηματίες, δημάρχους και δημοσιογράφους.

Συνάντηση με την εισηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Τουρκία είχε το μεσημέρι και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο διαπραγματευτής της Τουρκοκυπριακής πλευράς, Οζντίλ Ναμί, ο εκπρόσωπος του κ. Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζιού, ο σύμβουλος του για θέματα ΕΕ, Ερχάν Ερτσίν και ο Τζενκ Γκιουρτσιάγ. Μετά τη συνάντηση δεν έγινε καμία δήλωση.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x