Επικαιρότητα

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών οι τελευταίες προσωπικές επαφές της 32χρονης

Τις τελευταίες προσωπικές επαφές και σχέσεις της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη αναζητούν οι αρχές.

Τις τελευταίες προσωπικές επαφές και σχέσεις της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη αναζητούν οι αρχές μέσα από καταθέσεις συναδέλφων και φίλων, προκειμένου να σχηματίσουν έναν κύκλο υπόπτων που θα τους οδηγήσει στο δράστη της σκληρής δολοφονίας μέσα στο Β' νεκροταφείο στο Γαλάτσι.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν πάντως τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αναφέρουν ότι το θύμα μαχαιρώθηκε 14 φορές, κάτι που ενισχύει το σενάριο του προσωπικού μένους του δράστη. Το σενάριο των προσωπικών διαφορών παραμένει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, εκείνο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, με τις αρχές ωστόσο να μην αποκλείουν και το ενδεχόμενο η εφοριακός να έπεσε θύμα κάποιου ψηχοπαθούς.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε να καταθέσει και ο πρώην σύντροφός της, με τον οποίον είχαν διακόψει τις σχέσεις τους πριν από ένα χρόνο περίπου. Ο ίδιος φαίνεται να εμφανίζει ισχυρό άλλοθι.

Σε κάθε περίπτωση, μιλώντας στο TheTOC, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης που διενήργησε τη νεκροψία, σημείωσε ότι η 32χρονη φέρει 14 τραύματα, τα περισσότερα από αυτά στο στήθος, τον θώρακα και την πλάτη. Τα θανατηφόρα, ωστόσο, τραύματα ήταν στην καρδιά και τους πνεύμονες.

Όπως πρόσθεσε ο ιατροδικαστής, η 32χρονη φέρει επίσης ένα αμυντικό τραύμα στον εσωτερικό παράμεσο του δεξιού χεριού, στην παλαμιαία χώρα. Όσον αφορά το πρόσωπο, η 32χρονη φέρει δύο βαθιά αλλά τυχαία τραύματα, τα οποία προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της άμυνας.

Γιατί βρισκόταν στο νεκροταφείο

Η γυναίκα ήταν υπάλληλος της Α' ΔΟΥ Πειραιά. Πριν μερικούς μήνες είχε πεθάνει παιδικός της φίλος σε τροχαίο και η 32χρονη επισκεπτόνταν τον τάφο του τακτικά.

Ακριβώς στο σημείο αυτό, τα ίχνη δείχνουν ότι το θύμα δέχτηκε την πρώτη επίθεση. Στη συνέχεια είτε η κοπέλα επιχείρησε να ξεφύγει και ο δράστης την κυνήγησε είτε σύρθηκε στην προσπάθειά της να διαφύγει, όπως δείχνουν τα σημάδια από το αίμα.

Η κοπέλα δέχτηκε αρκετές μαχαιριές στήθος, στην πλάτη και το πρόσωπο, γεγονός που δείχνει μένος. Προς το παρόν οι αστυνομικοί θεωρούν ότι υπάρχουν προσωρινά κίνητρα, αλλά δεν αποκλείουν τη ληστεία.

Πάντως, ο πατέρας της που μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή έκανε λόγο για "πληρωμένους δολοφόνους" και ζήτησε να γίνει γνωστό εάν η κόρη του χειρίζονταν κάποια "περίεργη υπόθεση".

Πατέρας δολοφονηθείσας: Ήταν πληρωμένος δολοφόνος

«Να βγει το ΣΔΟΕ και να πει τι υποθέσεις είχε το κορίτσι στα χέρια του», ζήτησε ο πατέρας της 32χρονης Δώρας που δολοφονήθηκε χθες το απόγευμα μέσα στο Β Νεκροταφείο Αθηνών.

Όπως είπε ο ίδιος σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες, η κόρη του ήταν στο Δικαστικό Τμήμα του ΣΔΟΕ και είχε κατά καιρούς δεχθεί απειλές, όχι όμως τώρα τελευταία. «Είχε τη λίστα Λαγκάρντ και άλλες 5-6 λίστες με όλα τα λαμόγια», είπε μεταξύ άλλων.

«Ήταν πληρωμένος δολοφόνος», είπε ο τραγικός πατέρας, συμπληρώνοντας ότι «ορκίζομαι στον τάφο του παιδιού μου ότι θα μπω μέσα στη φυλακή και θα τον σκοτώσω».

Η διευθύντρια της Α’ ΔΟΥ Πειραιά Α.Γερακούδη, μιλώντας με τη σειρά της στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για μία από τις «συναδέλφους, που θέλεις να υπηρετήσεις μαζί τους».

Διευκρίνισε ότι η κοπέλα εργαζόταν στο τμήμα των Ελέγχων, αρνήθηκε ωστόσο να υποστηρίξει ή να διαψεύσει τις καταγγελίες του πατέρα της, σημειώνοντας ότι αυτά είναι θέματα των Αρχών.

inner

«Δεν υπάρχει ένδειξη έως τώρα ότι η δολοφονία σχετίζεται με υπόθεση του ΣΔΟΕ», αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ

«Εως αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η δολοφονία της 32χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στο Β΄ Νεκτροταφείο, σχετίζεται με το γεγονός ότι ήταν ελεγκτής στο ΣΔΟΕ». Αυτό αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετικά με την υπόθεση της ανθρωποκτονίας στα Άνω Πατήσια.

«Ολα τα άλλα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή, ως προς τα αίτια της ανθρωποκτονίας» πρόσθεσαν οι ίδιες αστυνομικές πηγές, ενώ οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η 32χρονη έχει δεχθεί τρεις ή τέσσερις μαχαιριές, ενώ το πόρισμα του ιατροδικαστή, που αναμένεται σήμερα, πρόκειται να «ρίξει φως» στην υπόθεση. Όπως φαίνεται, η γυναίκα, μετά τις μαχαιριές που δέχθηκε, σύρθηκε για λίγα μέτρα στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τον δράστη, αλλά την πρόλαβε και την μαχαίρωσε πάλι.

Σημειώνεται ότι η 32χρονη είχε πάει στο Β' Νεκροταφείο για να ανάψει το καντήλι σε τάφο φιλι

Ιερέας: Είπε «βοήθεια» και ξεψύχησε

Στις τελευταίες στιγμές της 32χρονης εφοριακού μέσα στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών στα Πατήσια, αναφέρθηκε ο εφημέριος πατήρ Θεόδωρος Γεωργόπουλος, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες.

Όπως είπε, ένα παλικάρι βρήκε πρώτο την κοπέλα, που προσπάθησε να καθίσει σε ένα τάφο, όμως όντας πολύ αδύναμη από τις μαχαιριές, έπεσε κάτω. «Όταν πήγα εγώ εκεί της λέω "Θοδώρα τι κάνεις;", ανέφερνε και ξεψυχούσε», είπε ο πατέρας Θεόδωρος και στο σημείο αυτό ξεψύχησε. Δεν πρόλαβε να πει τίποτα, παρά μόνο «βοήθεια»...

Ο ιερέας δήλωσε ακόμα πως γνώριζε την 32χρονη Θεοδώρα Ζέμπερη καθώς εδώ και λίγους μήνες, πήγαινε συχνά στο νεκροταφείο. Είχε χάσει έναν στενό της φίλο και αυτό της είχε στοιχίσει, εξήγησε ο ίδιος, ο οποίος μάλιστα την είχε συμβουλεύσει να λάβει και ιατρική βοήθεια για τα όσα αισθανόταν. Πράγματι, λίγο αργότερα που την ξανασυνάντησε, του εκμυστηρεύτηκε ότι είχε δει ψυχίατρο. Έκτοτε ερχόταν τακτικά στο νεκροταφείο, είπε, αλλά δεν είχε τύχει να ξανασυζητήσουν σχετικά.

Όπως ενημέρωσε ο ιερέας, την ώρα της δολοφονίας, γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, στο νεκροταφείο βρίσκονταν 4-5 άτομα, όλα μακριά από το σημείο του εγκλήματος. Επίσης είπε πως από μπροστά, ο τοίχος της περίφραξης του νεκροταφείου είναι ψηλός, προς τα πίσω όμως η μάντρα χαμηλώνει και από τα σύρματα μπορεί πιο εύκολα να μπει και να βγει κάποιος.

inner

ΑΑΔΕ: Οι υπηρεσίες μας στη διάθεση της Αστυνομίας

Στη διάθεση των διωκτικών αρχών για κάθε πληροφορία που ενδέχεται να βοηθήσει στη διελεύκανση της άγριας δολοφονίας της εφοριακού, Θεοδώρας Ζέμπερη, είναι οι υπηρεσίες του ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή.

Ο κ. Πιτσιλής δήλωσε αναλυτικά:

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τη βάναυση δολοφονία της υπαλλήλου μας Θεοδώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Επικοινώνησα εχθές το βράδυ, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα το τραγικό περιστατικό, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανέφερα ότι οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση των διωκτικών αρχών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να παράσχουν κάθε πληροφορία, που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαλεύκανση του στυγερού αυτού εγκλήματος.

Βαθύτατα συλλυπητήρια, εκ μέρους όλου του προσωπικού της Α.Α.Δ.Ε., στην οικογένεια και τους οικείους της αδικοχαμένης συναδέλφου μας».

Η τελευταία της ανάρτηση στο facebook:
inner

Πηγή: Thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x