Σταύρος Χονδροθύμιος

Στο μυαλό του Μπερμπάτοφ

Ο Σταύρος Χονδροθύμιος προσπαθεί μέσω του www.sportfm.gr να ερμηνεύσει τι ήθελε να πει ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στη συνέντευξη που πήρε από τον… εαυτό του.

Σάλο έχει προκαλέσει η ομολογουμένως εμπνευσμένη πράξη του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ να παραχωρήσει συνέντευξη στον εαυτό του. Πρωτότυπη ιδέα, κάπως αβανταδόρικη και… to the point!

Ο Βούλγαρος σούπερ σταρ, μετά την αποβολή του στο ματς του ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, κάτι που τροφοδότησε ακόμα περισσότερο τις συζητήσεις που γίνονται γύρω από το όνομα του σχετικά με την παρουσία του στον ΠΑΟΚ, θέλησε να δώσει τις δικές του απαντήσεις και το έπραξε πράγματι εμφατικά!

Σε λιγότερο από 500 λέξεις, εξέφρασε τα συναισθήματα του, άφησε δύο μπηχτές, ζήτησε δύο φορές συγνώμη, έστειλε μήνυμα στους φίλους της ομάδας του και έκανε ξεκάθαρη τη δική του θέση σε όλα αυτά που γράφονται και λέγονται για αυτόν. Μια συνέντευξη, γεμάτη… ζουμί.

Τι μας είπε δηλαδή ο διεθνής φορ; Αρχικά εξέφρασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη δυσαρέσκεια του που δεν ξεκίνησε βασικός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και γενικότερα που δεν παίζει όσο θα ήθελε. Καμπανάκι, για να μην πω καμπανάρα, προς τον Τούντορ. Σαν να σήκωσε το τσεκούρι του πολέμου. Μικρότερη μπηχτή (συγκριτικά με αυτήν προς τον προπονητή του), άφησε και για τους δημοσιογράφους, «που λένε ανοησίες», ίσως και για να υπερασπιστεί την κίνησή του να πάρει συνέντευξη από τον εαυτό του.

Στην πορεία, ζήτησε συγνώμη τόσο από τον αντίπαλο που χτύπησε, όσο και από την ομάδα για την κόκκινη που δέχθηκε. Μάλιστα δεν προσπάθησε να βρει δικαιολογίες για την κακή του στιγμή, όπως πράττουν συνήθως οι περισσότεροι. Δεν έψαξε ανόητες αφορμές, δεν είπε ψέματα ότι προκλήθηκε, ότι για παράδειγμα τον έβρισε χυδαία ο Σιμόες ή ότι τον είχε χτυπήσει πριν και άλλα τέτοια, αλλά πήρε πάνω του όλη την ευθύνη.

Παράλληλα δημοσιοποίησε τα συναισθήματα του, τόσο για τον χρόνο συμμετοχής του στα ματς, όσο για το ατυχές συμβάν της αποβολής του, αλλά έδωσε και απαντήσεις σε όσους τον κατηγορούν για αδιαφορία. Τα είπε όλα δηλαδή.

Το γεγονός ότι δεν έδωσε συνέντευξη σε κάποιον δημοσιογράφο, έχει πολλές ερμηνείες. Πιθανόν να μην εμπιστεύεται κανέναν, φοβούμενος ότι θα παρερμηνευτεί. Μπορεί επίσης να επιθυμούσε οι απόψεις του να «παίξουν» παντού και όχι μόνο σε ένα Μέσο και μετά στα υπόλοιπα ΜΜΕ με αναδημοσιεύσεις (που ίσως να έπαιζαν αποσπασματικά) και κυρίως τα λεγόμενα του να γραφτούν στα αγγλικά και μάλιστα από τον ίδιο και όχι μέσω ενός απομαγνητοφωνημένου κειμένου. Παράλληλα λόγω της γλώσσας που χρησιμοποίησε, αλλά και του χώρου όπου δημοσιεύτηκε η συνέντευξη, οι θέσεις του ξεπέρασαν τα ελληνικά σύνορα και οι απανταχού θαυμαστές του, αλλά και ο ξένος Τύπος, ενημερώθηκε από… πρώτο χέρι για το τι σκέφτεται ο ίδιος. Ακόμα, με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάστηκε να πάρει άδεια για δηλώσεις από την ΠΑΕ.

Εντάξει, δεν πίεσε και πολύ τον εαυτό του με τις ερωτήσεις. Αυτές ήταν όντως εύστοχες για να του δοθεί η δυνατότητα να πει αυτά που ήθελε, αλλά δεν… ζορίστηκε κιόλας να απαντήσει σε ερωτήσεις του τύπου «τι γνώμη έχει για τον Τούντορ και πως είναι η συνεργασία τους», «τι φταίει που ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται κατώτερος των προσδοκιών».

Πάντως, μπορεί κάποιοι να χλεύασαν αυτή τη συνέντευξη, να τη θεώρησαν… γραφική, αβανταδόρικη ή ακόμα και να την αντιμετώπισαν ως… ποζεριά του Μπερμπάτοφ, όμως έστω και με αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο, μάθαμε επιτέλους και πως βλέπει και σχολιάζει ο ίδιος ο παίχτης όλα αυτά που ακούγονται και συμβαίνουν και τον αφορούν άμεσα. Άλλωστε ο Βούλγαρος δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα… δημοσιογραφικός τύπος!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x