Συγκεκριμένα, στην Πίζα πραγματοποιείται το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς, με την Ελλάδα να έχει εκπροσώπηση από τρεις αθλητές και δύο αθλήτριες.

Στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Κάζαγλη, θα βρίσκονται ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, Παναγιώτης Τριανταφύλλου, ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017, Βασίλης Ντούνης, ο Γεράσιμος Πυλαρινός-Μαρκαντωνάτος, η Κέλλυ Λουφάκη και η Αδαμαντία-Στυλιανή Ζαχαριάδη, η τελευταία με δικά της έξοδα.

Ο Τριανταφύλλου θα συμμετάσχει στο ξίφος μονομαχίας και τη σπάθη β`, ο Ντούνης στο ξίφος ασκήσεως και τη σπάθη Α`, ο Πυλαρινός στο ξίφος μονομαχίας και τη σπάθη Α`, η Λουφάκη στο ξίφος μονομαχίας και τη σπάθη Β` και η Ζαχαριάδη στη σπάθη Α`.

«Είμαστε αισιόδοξοι για το καλύτερο, όπως, άλλωστε, συμβαίνει και πριν από κάθε αγώνα. Είναι ο πρώτος αγώνα για το 2018 και, μάλιστα, στη χώρα, όπου πέρυσι το Νοέμβριο πανηγυρίσαμε το χάλκινο μετάλλιο του Ντούνη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά και την τέταρτη θέση στο ομαδικό της σπάθης.

Ελπίζουμε για μια καλή αρχή. Θέλουμε να δούμε τις αλλαγές στους κανονισμούς, ειδικά στη σπάθη, όπου η απόσταση είναι μικρότερη. Επίσης, ο Ντούνης θα συμμετέχει στο ξίφος ασκήσεως για πρώτη φορά. Είμαστε αισιόδοξοι», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Κάζαγλης.


Το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

9 Μαρτίου: Σπάθη ανδρών Α`, σπάθη ανδρών Β`, ξίφος μονομαχίας γυναικών Α`, ξίφος ασκήσεως γυναικών κατηγορία Β`.
10 Μαρτίου: Ξίφος ασκήσεως ανδρών Α`, ξίφος μονομαχίας ανδρών Β`, ξίφος ασκήσεως γυναικών Α`, ξίφος μονομαχίας γυναικών Β`, σπάθη ανδρών ομαδικό.

11 Μαρτίου: Ξίφος μονομαχίας ανδρών Α`, ξίφος ασκήσεως ανδρών Β`, σπάθη γυναικών Α`, σπάθη γυναικών Β`, ξίφος ασκήσεως ομαδικό γυναικών.

Επί ιταλικού εδάφους, τα ελληνικά σπαθιά έχουν κατακτήσει επτά μετάλλια σε διάφορες διοργανώσεις.


Αναλυτικά (με χρονολογική σειρά):

Ομαδικές διακρίσεις
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2016 (Καζάλε) - Ομαδικό Σπάθης: 2η θέση

Ατομικές διακρίσεις
Παγκόσμιο Κύπελλο 2009 (Λονάτο) - Μάνος Μπόγδος, σπάθη: 3η θέση
Παγκόσμιο Κύπελλο 2011 (Λονάτο) - Γεράσιμος Πυλαρινός, σπάθη: 1η θέση
Παγκόσμιο Κύπελλο 2011 (Λονάτο) - Πάνος Τριανταφύλλου, σπάθη: 3η θέση
Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 (Λονάτο) - Πάνος Τριανταφύλλου, σπάθη: 3η θέση
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2016 (Καζάλε) - Πάνος Τριανταφύλλου, σπάθη: 2η θέση
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017 (Ρώμη) - Βασίλης Ντούνης, σπάθη: 3η θέση

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ