Μαχητικά Αθλήματα

Στο πάνθεον του UFC η Ράουζι!

Έγραψε ιστορία η κορυφαία αθλήτρια, αφού έγινε η πρώτη γυναίκα που βλέπει το όνομά της στο Hall Of Fame του UFC .

Μια ακόμα σπουδαία διάκριση γιόρτασε η Ρόντα Ράουζι, η οποία επιλέχθηκε να μπει στο Hall of Fame του UFC.

Η πιο διάσημη αθλήτρια των πολεμικών τεχνών, με τις αμέτρητες επιτυχίες στην κορυφαία διοργάνωση, κατάφερε κάτι που καμία άλλη γυναίκα δεν είχε κάνει μέχρι τώρα. Να προσθέσει το όνομά της στο πάνθεον της διοργάνωσης -και μάλιστα ως η νεότερη από τους αθλητές που το είχαν κάνει μέχρι σήμερα.

«Δεν είμαι ο πρώτος άνθρωπος που είχε την ικανότητα να το καταφέρει, αλλά είμαι εδώ επειδή είμαι η πρώτη που δαπανήσατε χρόνο για να δείτε», είπε στο κοινό, στην εκδήλωση που έγινε για να την τιμήσουν, από την διοργανώτρια αρχή.

«Βάλατε την ενέργειά σας για να με υποστηρίξετε. Εξαιτίας σας είμαι η πρώτη γυναίκα που στέκεται εδώ και δέχεται αυτή την απίστευτη τιμή. Μακάρι να είμαι η πρώτη από τις πολλές».

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που απολαμβάνει κάποια… πρωτιά η Ρόντα Ράουζι. Έγινε η πρώτη Αμερικανή που κατέκτησε Ολυμπιακό μετάλλιο στο τζούντο (χάλκινο, στο Πεκίνο το 2008), πριν ασχοληθεί με τις μεικτές πολεμικές τέχνες.

Διέλυσε το ανδρικό άβατο του UFC το 2013, δύο χρόνια μετά τη δήλωση του προέδρου της διοργάνωσης, Ντάνα Γουάιτ, ότι οι γυναίκες δεν έχουν θέση σε αυτήν. Έτσι, έγινε η πρώτη γυναίκα που υπέγραψε στο UFC, με δυναμική παρουσία μέχρι το 2016.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x