Πόλο

Στον τελικό του Παγκοσμίου οι μικροί μας κορίτσαροι!

Αγγίζει την κορυφή του κόσμου η Εθνική Νεανίδων! Σε ένα φοβερό ματς, επιβλήθηκε 7-6 της Ολλανδίας και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Βόλο

Μια θέση στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Βόλο κατέκτησε η Εθνική Νέων Γυναικών, που επιβλήθηκε 7-6 της Ολλανδίας μετά από ένα φοβερό ημιτελικό.

Οι παίκτριες του Σταύρου Λεάνδρου δεν μάσησαν από το μικρό προβάδισμα που διατήρησαν οι Ολλανδές και πήραν το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό, στον οποίο θα αντιμετωπίσουν την Ρωσία το Σάββατο (9/9) στις 20:00.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε μουδιασμένα και έδωσε την ευκαιρία στις αντιπάλους να προηγηθούν με 2-0, όμως η Ελένη Ξενάκη όπλισε ξανά και ισοφάρισε (2-2) στο τέταρτο λεπτό της δεύτερης περιόδου.

Οι Ολλανδές συνέχισαν να διατηρούν το ισχνό τους προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, όμως οι Ελληνίδες ήταν αυτές βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα στο φινάλε του ματς.

Η Πλευρίτου ήταν αυτή που ισοφάρισε σε 5-5, ενώ η Πρωτόπαπα έδωσε για πρώτη φορά τα ηνία του σκορ στην Ελλάδα (6-5).

Με τον κόσμο στο πλευρό τους τα κορίτσια βρήκαν απάντηση και στην ισοφάριση της Σλίκινγκ στην αρχή της τελευταίας περιόδου, με την Νικόλ Ελευθεριάδου να σημειώνει το νικητήριο γκολ και να χαρίζει την μεγάλη νίκη στην Εθνική.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 3-2, 3-1, 1-1

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ευάγγελος Δουδέσης): Κούντερς, Φόρβελτ, Σλίκινγκ 2, Μπόσβελτ, Κένινγκ 1, Ρόζεμπομ, Μίλντερ, Κούπμαν 1, Γιάουστρα, Κούλχας, Τεν Μπρουκ, Ρόχε 2, Μπάους.

ΕΛΛΑΔΑ (Στέφανος Λέανδρος): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Β., Ξενάκη 3, Πρωτοπαπά 2, Πάτρα, Μιχαηλίδου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σελετοπούλου, Μαυρωτά, Δουρέκα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x