Γενικά

Στους «16» του Ολυμπιακού τουρνουά ο Σγουρόπουλος

Με το απόλυτο των νικών πέρασε από τον όμιλο του απλού στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων ο Γιάννης Σγουρόπουλος.

Το καλύτερο δυνατό έκανε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο πρώτο κομμάτι του Ολυμπιακού τουρνουά νέων στο Μπουένος Άιρες. Το βράδυ της Δευτέρας για την Αργεντινή επιβλήθηκε και του Νιγηριανού Αρέζ Σολάνκε με 4-0 σετ και κατέκτησε πανηγυρικά την 1η θέση στο 8ο προκριματικό γκρουπ με το απόλυτο των επιτυχιών σε τρεις αγώνες. Αντιμετώπισε πολύ αξιόλογο αθλητή, όμως είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή ως το τέλος κι έφτασε στην επικράτηση χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει.

Είχε εξασφαλίσει άλλωστε, από τη δεύτερη αγωνιστική την πρόκριση στο ταμπλό των «16», όπως και την πρωτιά. Δικαίωσε τα προγνωστικά ως επικεφαλής του γκρουπ και περιμένει την κλήρωση για τα νοκ άουτ προσβλέποντας σε υψηλό πλασάρισμα. Ειδικά οι νίκες του απέναντι στον Πανγκ Εν Κοέν από τη Σιγκαπούρη (νούμερο 10 των αγώνων) και τον Γερμανό Σέντρικ Μέισνερ (περσινό πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού νέων) επιβεβαιώνουν την καλή του κατάσταση. Τα σετ στον αγώνα με τον Σολάνκε 11-9, 11-8, 11-8 και 12-10. Ο Πανγκ πήρε τη 2η προνομιούχο θέση για τη 16άδα. Στο καθοριστικό ματς με τον Μέισνερ έφτασε στη νίκη με 4-1 σετ.

Ο Σγουρόπουλος, νούμερο 8 της παγκόσμιας κατάταξης νέων, κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει το βράδυ και τρίτο αριστερόχειρα αθλητή. Η χαμηλή θέση του Σολάνκε στο διεθνές ranking list Under 18 (Νο 302) δεν αντικατοπτρίζει την αξία του κι αυτό φάνηκε στη διάρκεια του ματς.

Μπορεί ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή να μην έπαιξε στο 100%, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν χαλαρός ή ότι δεν έδειξε την απαιτούμενη προσοχή. Συνάντησε λοιπόν, δυσκολίες με το παιχνίδι του Νιγηριανού και ειδικά στο σερβίς του και είναι ενδεικτικό ότι τελείωσαν με πολύ μικρή διαφορά όλα τα σετ.

Ο Σγουρόπουλος είχε μουδιασμένο ξεκίνημα, έκανε λάθη στην υποδοχή και στο μπλοκ και κινδύνεψε άμεσα να χάσει το 1ο σετ. Στο 7-9 όμως, πήρε συνεχόμενους πόντους και προηγήθηκε στο σκορ. Στο 2ο σετ άρχισε καλύτερα και δημιούργησε διαφορά μέχρι και με τρεις-τέσσερις πόντους. Γενικά εκμεταλλεύτηκε τα σερβίς του και πέρασε την τακτική του και δεν έχασε την ευκαιρία ούτε όταν ο Νιγηριανός μείωσε σε 10-8. Ότι είχε τον απόλυτο έλεγχο φάνηκε και στο 3ο σετ όταν επίσης ανέβασε ταχύτητα στην αρχή και «έχτισε» διαφορά.

Στο 8-5 ο αντίπαλος ισοφάρισε με συνεχόμενους πόντους, ωστόσο ένα καλό σερβίς ή μία δυνατή επίθεση έφταναν και πάλι στον πρωταθλητή Ευρώπης για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Ισορροπημένο ήταν το 4ο σετ με τον Σολάνκε μάλιστα, ν’ αποκτά κάποια στιγμή προβάδισμα με 6-2 εκμεταλλευόμενος και λάθη του Σγουρόπουλου. Ο τελευταίος όμως, επανήλθε γρήγορα, ισοφάρισε 6-6 χρησιμοποιώντας και τεχνική κι εν τέλει διαμόρφωσε στην παράταση του σετ το τελικό 4-0 (11-9, 11-8, 11-8, 12-10).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x