Σταύρος Χονδροθύμιος

Στους δύο τρίτος δεν χωρεί(;)

Ο Σταύρος Χονδροθύμιος γράφει για τη νέα σεζόν στη Volleyleague που αναμένεται πιο ανταγωνιστική από ποτέ, τη μονομαχία των δύο φαβορί, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και τη... σφήνα που επιχειρεί ο Παναθηναϊκός

Το πιο θεαματικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στη Vollleyleague αρχίζει και οι φίλοι του αθλήματος το περιμένουν με περισσότερη προσμονή από ποτέ. Η φετινή λίγκα αναμένεται να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και παράλληλα να έχει περίσσια… χρυσόσκονη, χάρη στους αστέρες που θα αγωνίζονται στη χώρα μας!

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, αποτελούν πάλι τα δύο αδιαφιλονίκητα φαβορί για τον τίτλο, έχουν δυναμώσει ακόμα πιο πολύ από πέρυσι και οι μάχες τους προβλέπονται… επικές!

Παράλληλα ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι έγινε ξανά μεγάλος και σε αγωνιστικό επίπεδο (γιατί ως σύλλογος δεν έπαψε ποτέ να είναι) και φέτος είναι σε θέση να κοιτάξει στα μάτια τους δύο μεγάλους διεκδικητές. Το μεγαλύτερο ερώτημα του πρωταθλήματος, είναι αν οι «πράσινοι» θα μπορέσουν να μπουν σφήνα στη δυάδα ή αν απλά θα κάνουν… ζημιά σε κάποια ματς απέναντί τους. Ειδικά μετά τον τραυματισμό Γκόμεζ στον ΠΑΟΚ, οι πιθανότητες να είναι φιναλίστ, αυξήθηκαν.

Αν η παραπάνω τριάδα, θεωρείται βέβαιη για την είσοδο της στους ημιτελικούς, η τέταρτη ομάδα αποτελεί ένα ακόμα… σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Ο Ηρακλής ενισχύθηκε και καλοβλέπει την ένταξη του στους «ελίτ» του πρωταθλήματος, αλλά θέση δίπλα στους τρεις καλοβλέπουν και οι Φοίνικας Σύρου, Παμβοχαϊκός και Κηφισιά.

Την οκτάδα μάλλον θα συμπληρώσει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι θα παλέψουν για να σώσουν την κατηγορία με τον ανταγωνισμό και σε αυτόν τον τομέα να είναι υψηλός.

Το άλλο μέγιστο ερώτημα είναι πώς θα ανταποκριθεί ο ΠΑΟΚ μετά τον τραυματισμό του Γκόμεζ. Κατά τη μεταγραφική περίοδο ο τίτλος του μεγάλου φαβορί άλλαζε χέρια, από Θεσσαλονίκη σε Πειραιά και τούμπαλιν. Αρχικά ξαναφέρνει Γκόμεζ ο ΠΑΟΚ και χρίζεται φαβορί, μετά κάνει το… μπαμ ο Ολυμπιακός και παίρνει τον Αγκάμεζ, οπότε αυτός δείχνει να είναι πιο κοντά στον τίτλο. Ρελάνς ΠΑΟΚ, ο Ντάντε στα ασπρόμαυρα και πάλι παίρνει κεφάλι στην… κούρσα, μέχρι που τραυματίζεται ο Γκόμεζ και πλέον κανείς δεν ξέρει ποιον να θεωρήσει ότι ξεκινά από την… πολ ποζίσιον.

Η επιλογή του «δικεφάλου» είναι να μην αντικαταστήσει τον πολύπειρο διαγώνιο και να πορευτεί με τον Σάκογλου μέχρι να επιστρέψει στην ενεργό δράση ο Γκόμεζ δυσκολεύει λίγο την… ανάγνωση της αγωνιστικής περιόδου. Κανείς δεν ξέρει πως θα ανταποκριθεί ο 26χρονος Έλληνας και σε τι κατάσταση θα επανέλθει ο 34χρονος διεθνής από τη Βενεζουέλα. Το σκεπτικό αυτής της απόφασης είναι ότι ο Γκόμεζ θα είναι ετοιμοπόλεμος τον Ιανουάριο, οπότε προλαβαίνει όλα τα σημαντικά ματς, το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος δηλαδή και τα πλέι οφ, το κύπελλο και το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ.

Με τους νεοφερμένους Αμαράλ Ντάντε, Λίμπερμαν Αγκάμεζ, και πιθανότατα το νεαρό Κουβανό του Παναθηναϊκού Όσνιελ Λαζάρο Μεργκαρέχο (αν επιβεβαιώσει τη φήμη του ως εξαιρετικά θεαματικού παίκτη), παρέα με τους υπόλοιπους ικανότατους ξένους παίκτες που θα αγωνιστούν στην πατρίδα μας φέτος, αλλά και την καλή φουρνιά των Ελλήνων παικτών, το θέαμα που περιμένουμε να παρακολουθήσουμε, θα είναι εξαιρετικό, πολύ περισσότερο από ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Αν σε όλα αυτά, δεν είχαμε και την… παραφωνία, της μη χορήγησης άδειας, σε τέσσερις ομάδες, τότε όλα θα ήταν ιδεατά για μια χρονιά που όμοια της έχουμε να ζήσουμε αρκετές σεζόν.

Το σίγουρο είναι ότι το πρωτάθλημα που αρχίζει, θα είναι το πιο ενδιαφέρον και θεαματικό των τελευταίων ετών και δείχνει ικανό όχι μόνο να ικανοποιήσει τους φίλους του αθλήματος, αλλά –γιατί όχι - να προσελκύσει και νέους!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x