Μαχητικά Αθλήματα

Στους εθελοντές της Λέσβου ο Αμίρ Καν

Την δική του γροθιά στο παγκόσμιο θέμα των μεταναστών δίνει ο πυγμάχος Αμίρ Καν, στη Λέσβο ο οποίος δηλώνει πως ο εθελοντισμός είναι ο επόμενος μόνιμος στόχος της ζωής του.

Οι μοναδικές στιγμές συγκίνησης που έζησε στην Ελλάδα βοηθώντας τους Σύρους πρόσφυγες έκαναν τον Αμίρ Καν να πάρει μια σημαντική απόφαση ζωής. Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης της Αθήνας δήλωσε πως μόλις κρεμάσει τα γάντια του, θα αφοσιωθεί στον εθελοντισμό.

inner

Ο 28χρονος μποξέρ βρέθηκε στη Λέσβο πριν από λίγες ημέρες και μαζί με τους ανθρώπους του φιλανθρωπικού του ιδρύματος “AKfoundation” έδωσε πολύτιμη βοήθεια στις οικογένειες που κατέφθαναν στο νησί.

inner

Ο Καν –ιδιοκτήτης πάνω από 20 ακινήτων- δήλωσε ακόμα πως ευχαρίστως πρόκειται να χαρίσει κάποια από τα σπίτια του σε οικογένειες μεταναστών, καθώς όπως εξηγεί: «Έχω αρκετά ακίνητα σε όλη την χώρα».

inner

Η εμπειρία του από το ελληνικό νησί τον σημάδεψε τόσο που ανακοίνωσε πως μετά το τέλος της καριέρας του θα αφοσιωθεί πλήρως στον εθελοντισμό: «Αυτό που θέλω πραγματικά να κάνω είναι να βοηθάω τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μόνο αυτό μου δίνει την ίδια αδρεναλίνη που παίρνω από την πυγμαχία».

inner

Ο Βρετανός πυγμάχος εξηγεί πως οι εποχές που ξόδευε υπέρογκα ποσά σε αυτοκίνητα, ρολόγια και λοιπές πολυτέλειες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί: «Δεν είμαι πια ο ίδιος. Αυτές οι μέρες ανήκουν στο παρελθόν. Ξέρω πως με τα χρήματα που έχω μπορώ να αγοράσω οτιδήποτε θέλω. Προτιμώ όμως να τα προσφέρω για καλό σκοπό. Συνεχίζουν να μου αρέσουν τα ρολόγια, αλλά όλα είναι θέμα ισορροπίας. Αν αγοράσω κάτι ακριβό, το εξισορροπώ με τριπλάσια φιλανθρωπική δουλειά».

Το ίδρυμα του Καν έχει ήδη χρηματοδοτήσει την ανέγερση ορφανοτροφείου στην Γκάμπια και στόχο έχει να κάνει το ίδιο σύντομα στο Πακιστάν.

Επιμέλεια: Μαρία Ζαφειράτου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x