Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Στροφή τίτλου για Λίβερπουλ ευκαιρία εκδίκησης για Έβερτον!

Πάνε περισσότερο από 36 χρόνια από την πρώτη φορά που είδα μέσα στο γήπεδο μια κόντρα της Λίβερπουλ με την Έβερτον και μάλιστα κατά σύμπτωση ήταν το «Γκούντισον Παρκ» η έδρα εκείνου του αγώνα.

Το παιχνίδι της Κυριακής μπορεί να καθορίσει κατά πολύ την πορεία προς τον τίτλο για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ την ίδια στιγμή που για την Έβερτον είναι θέμα τιμής να εμποδίσει τους συμπολίτες της να παραμείνουν στην κορυφή.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ήταν 6 Νοέμβρη του 1982 και η Λίβερπουλ ήταν ασταμάτητη σε μια σεζόν που θα την έφερνε σχεδόν πριν τον Φλεβάρη αγκαλιά με ένα ακόμη πρωτάθλημα. Η Έβερτον διένυε μια 13η χρόνια χωρίς τίτλο μετά το πρωτάθλημα του 1970. Η Λίβερπουλ εκείνο το απόγευμα διέλυσε με 5-0 την Έβερτον με μια μεγαλειώδη εμφάνιση του Ίαν Ρας. Ήταν το πρώτο από τα περίπου 15 ντέρμπι του Μερσεισαιντ που απόλαυσα μέσα στο γήπεδο και το Γκούντισον Παρκ είναι έδρα με φοβερή ακουστική και προσωπικά πάντα την λάτρευα.

Εκείνη η ήττα πάντως λειτούργησε ως εφαλτήριο για την ανοικοδόμηση της ομάδας της μπλε πλευράς με αποτέλεσμα να γίνει αρκετά ισχυρή ώστε να απειλήσει την κυριαρχία της Λίβερπουλ στο αγγλικό ποδόσφαιρο, που είχε καθιερωθεί την προηγούμενη δεκαετία.

Αυτό έγινε με ανανέωση σε μεγάλη κλίμακα που πραγματοποίησε ο (τότε προπονητής και εμβληματική φυσιογνωμία της ομάδας στην δεκαετία του '60) Χάουαρντ Κένταλ μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Λίγο περισσότερο από 18 μήνες μετά τη συντριβή στο ντέρμπι η Έβερτον θα κέρδιζε το FA Cup με μια νέα ομάδα που μετά πήρε και το πρωτάθλημα το 1985 και το κύπελλο κυπελλούχων, μοναδικό ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του συλλόγου την ίδια σεζόν και αργότερα πάλι τον τίτλο το 1987.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x