Τένις

Συγκινητική επιστολή του Αγκάσι στον Ναδάλ

Ο κάτοχος οχτώ Grand Slam τίτλων Αντρέ Αγκάσι, πόσταρε ένα γράμμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter εξυμνώντας το ρεκόρ του Ράφαελ Ναδάλ στο χωμάτινο Roland Garros με εννέα τίτλους.

Ο Αμερικανός θρύλος του τένις Αντρέ Αγκάσι, μετά τη νίκη του Ράφα Ναδάλ στον πρώτο γύρο του Roland Garros επί του Σαμ Γκρόθ, δημοσίευσε φωτογραφία με ένα χειρόγραφο γράμμα του προς τον Ισπανό.

Είναι προφανές ότι ο 46χρονος από το Λας Βέγκας θαυμάζει τον εννέα φορές πρωταθλητή του Παρισιού. Στο γράμμα του, χαρακτηρίζει τον Ναδάλ συναρπαστικό και ιδιαίτερο.

«Μου πήρε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου να πετύχω τον ηράκλειο άθλο κερδίζοντας μια φορά το Γαλλικό Όπεν. Βλέποντας την προσπάθεια σου να το κερδίσεις για δέκατη φορά δεν είναι μόνο ιδιαίτερο, αλλά και συναρπαστικό. Με κάνεις να πιστεύω ότι στη ζωή οτιδήποτε είναι εφικτό και δεν είναι τίποτα ακατόρθωτο. Πήγαινε παρ’ το», έγραφε στην επιστολή του ο Αμερικανός.




Το γράμμα θα δημοσιευθεί στο κατάστημα της Nike στο Παρίσι μεταξύ χιλιάδων ως φόρο τιμής προς τον Ισπανό, όσο προσπαθεί να βελτιώσει το εντυπωσιακό του ρεκόρ στο Γαλλικό Όπεν.

Ο Αγκάσι είχε κερδίσει το Roland Garros το 1999, όταν συνέτριψε τον Ουκρανό Αντρέι Μέντβεντεφ, όπου ήταν πίσω με δύο σετ και κατάφερε να κερδίσει ένα ματς θρίλερ στα πέντε σετ.

Το εντυπωσιακό του ρεκόρ 51-16 στη διοργάνωση, «σβήστηκε» από τα κατορθώματα του Ναδάλ στα χωμάτινα τουρνουά.

Ο 29χρονος έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ 70-2 στο Roland Garros, από την πρώτη του συμμετοχή στο τουρνουά του Παρισιού το 2005. Είναι στο δρόμο να βελτιώσει αυτό το ρεκόρ μετά τα τρία αβίαστα λάθη στην νίκη του με 3-0 σετ (6-1, 6-1, 6-2) επί του Γκρόθ.

Ο Ναδάλ χρειάστηκε 80 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Αμερικανού και στον δεύτερο γύρο θα παίξει με τον Φακούντο Μπαγκνίς, που κέρδισε με 3-0 σετ [6-0, 6-2, 7-6(2)] τον Κένι Ντε Σέπερ.

Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x