Επικαιρότητα

Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων στο Μεξικό: «Σκέφτηκα, τώρα ήρθε το τέλος!»

«Δεν μπορώ να βρω τον σύζυγό μου. Η κατάσταση είναι χαοτική. Το κινητό μου δεν λειτουργεί», λέει μια γυναίκα ταραγμένη ακόμα από όσα έζησε

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων στο Μεξικό, που έζησαν τα 7,1 Ρίχτερ και την γη να φεύγει κάτω από τα πόδια τους.

Στην περιοχή Cuauhtemoc ένα πολυώροφο σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς. Ο Εγκέλαδος άφησε βαθιές ρωγμές στους τοίχους άλλου κτηρίου. «Πού θα κοιμηθούμε σήμερα;», λέει η Βερόνικα Σαντοβαλ. «Δεν έχω τίποτα μαζί μου. Μόνο τα ρούχα μου και τα κλειδιά του σπιτιού μου».

«Προσευχήθηκα στο Θεό. Σκέφτηκα, τώρα ήρθε το τέλος», λέει με λυγμούς η Στεφανί Μοράλες. «Δεν μπορώ να βρω τον σύζυγό μου. Η κατάσταση είναι χαοτική.Το κινητό μου δεν λειτουργεί», προσθέτει.
«Μόλις βάλαμε το ψωμί στο φούρνο, όλα άρχισαν να κουνιούνται. Τα παράθυρα έσπασαν, όπως και οι φούρνοι», υποστηρίζει ο αρτοποιός Πέδρο Σαντοβάλ.

Η Νόρμα Μεντίνα από την συνοικία Colonia Nochebuena έφερε στη μνήμη της τον μεγάλο σεισμό του 1985. Κατάφερε να σωθεί και αυτή τη φορά, όμως ο φόβος είναι αποτυπωμένος στο πρόσωπό της: «Όλα άρχισαν να κουνιούνται, τα έπιπλα, τα παράθυρα. Μου θυμίζει τον σεισμό του 1985», λέει χαρακτηριστικά.



Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x