Επικαιρότητα

Συγκλονιστική μαρτυριά συγγενή για τη φωτιά στο Δαφνί: «Ήταν δεμένοι και μόνοι τους»

Είπε πως ένας βαριά άρρωστος και «επικίνδυνος» ασθενής έβαλε τη φωτιά στον θάλαμο

Συγκλονιστική είναι η μαρτυριά μιας γυναίκας η οποία βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνί, προκειμένου να επισκεφτεί συγγενικό της πρόσωπο και τελικά βρέθηκε αντιμέτωπη με μια απίστευτη τραγωδία.



Η γυναίκα έφτασε στο Δαφνί λίγη ώρα αφότου είχε ξεσπάσει σε θάλαμο του Ιδρύματος η φωτιά που άφησε πίσω της τρεις νεκρούς και τρεις σοβαρά τραυματίες.

Σε δηλώσεις της στο protothema.gr η γυναίκα ανέφερε πως οι περισσότεροι από τους ασθενείς οι οποίοι βρίσκονταν στην αίθουσα από την οποία ξέσπασε η πυρκαγιά, καθώς και τα τρία θύματα, ήταν δεμένοι στα κρεβάτια τους και κλειδωμένοι στον θάλαμο, καθώς επρόκειτο για βαριά ψυχιατρικά περιστατικά.

Η ίδια είπε πως ένας βαριά άρρωστος ασθενής έβαλε τη φωτιά στο Δαφνί. Όπως αποκάλυψε, ο άντρας αυτός, τον οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο», ήταν συνήθως δεμένος, ωστόσο, σήμερα τον είχε επισκεφτεί η μητέρα τους και όπως κατήγγειλε, για λίγη ώρα βρέθηκε ελεύθερος εκτός του δωματίου του.

Τότε, σύμφωνα πάντα με τη γυναίκα η οποία γνώριζε τα τρία θύματα, ο ασυνεχής βρήκε έναν αναπτήρα και έβαλε φωτιά στον θάλαμο.

Μάλιστα, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε, η γυναίκα είπε πως ήταν αδύνατο να απεγκλωβιστούν τα τρία άτομα από τα δωμάτιά τους καθώς όλες οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και εκείνοι ήταν δεμένοι, ενώ τόνισε πως οι άντρες της Πυροσβεστικής έσπασαν πολλά παράθυρα προκειμένου να καταφέρουν να τους προσεγγίσουν και να διασώσουν τους υπόλοιπους ασθενείς.

Όπως είπε, επίσης, οι νοσηλεύτριες αδυνατούσαν να βοηθήσουν, καθώς οι Πυροσβέστες της είχαν βγάλει έξω με αναθυμιάσεις.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x