Πόλο

Συγκλονίζουν ο φίλος του Ολυμπιακού και ο πατέρας του για την επίθεση στο Παπαστράτειο

Περιγράφουν τη σκηνή της βίαιας εισβολής στο Παπαστράτειο και της απρόκλητης επίθεσης ακόμη και σε ένα παιδί 29 ετών με κινητικά προβλήματα.

Σκηνές βίας, δυστυχώς, έχουμε δει πολλές φορές στα ελληνικά γήπεδα, αλλά αυτό που έγινε στο Παπαστράτειο και τον αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Γλυφάδας για την Α1 πόλο Γυναικών δεν έχει προηγούμενο. Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης ήταν ένας φίλος των «ερυθρόλευκων» με κινητικά προβλήματα και ο πατέρας του. Αμφότεροι περιέγραψαν στο «Εθνοσπόρ» όσα τραυματικά βίωσαν το απόγευμα του Σαββάτου και δηλώνουν σοκαρισμένοι.

«Φοβήθηκα πολύ. Ήταν τροµακτικό. ?εν έχω συνέλθει ακόµα. ?εν υπήρχε λογική. Από θαύµα γλιτώσαµε», αναφέρει ο 29χρονος Γιάννης Αλαμπασύνης, πιστός φίλος του Ολυμπιακού, που παρά τα κινητικά του προβλήματα βρίσκεται πάντα στο πλευρό όλων των τμημάτων του συλλόγου και είναι φοιτητής στο τμήμα Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο πατέρας του, Μίμης, που τον συνοδεύει πάντα σε όλα τα γήπεδα, συγκλονίζει. «Δεν έχουµε συνέλθει από το σοκ. Ηταν τροµακτικό. Ετοιµαζόµασταν να φύγουµε για να πάµε από το Παπαστράτειο στου Ρέντη και κατεβαίναµε τα σκαλιά. Ο Γιάννης πιάστηκε από τα κάγκελα για να σταθεί και ξαφνικά µπήκαν µέσα καµιά τριανταριά νεαροί. Με ρόπαλα µας χτυπούσαν. Επεσα πάνω στον Γιάννη και τους φώναζα “προσέξτε, είναι παιδιά. Πού χτυπάτε;”. Δεν καταλάβαιναν τίποτα. Δεν άκουγαν τίποτα. Είδα τον Γιάννη µου µέσα στα αίµατα. Τρελάθηκα. Ευτυχώς δεν έγινε κάποιο ανεπανόρθωτο κακό. Ηταν άνανδρη επίθεση. Ο Γιάννης µου δεν είχε ποτέ αντιδικίες µε κανέναν. Δε µπορώ να τον συνεφέρω από το σοκ», τόνισε.

«Η παρουσία του Γιάννη στους αγώνες του Ολυµπιακού, σε όλα τα σπορ, του δίνει ζωή και δύναµη να ξεπεράσει το κινητικό πρόβληµα. Είναι µεγάλη ψυχή ο Γιάννης. Ήταν στο καροτσάκι, αλλά µε τη χαρά που παίρνει στο γήπεδο και τη δύναµη που αντλεί από όλους τους αθλητές όλων των οµάδων έχει σηκωθεί στα πόδια του. Σπουδάζει και µας δίνει δύναµη. Αυτό το παιδί βρήκαν να χτυπήσουν. Αισθάνοµαι ντροπή, όχι οργή. Ακόµα και οι 4-5 αστυνοµικοί που ήταν στο κολυµβητήριο, µόλις τους είδαν, µπήκαν στο καµαράκι και κρύφτηκαν», πρόσθεσε.

Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν και πολλές υλικές ζημιές. «Το αυτοκίνητο του Λάζαρου Κοσµά που είναι ειδικής κατασκευής και µε σήµα ΑµεΑ το κατέστρεψαν. Και στα δικά µας έκαναν ζηµιές, αλλά µπροστά στη σκέψη ότι γλιτώσαµε δεν µιλάµε για τα άψυχα», κατέληξε ο Μίμης Αλαμπασύνης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x