Γιώργος Ζαχαριάδης

Γενναίες αποφάσεις. Φέρτε, όμως, έναν κανονικό αμυντικό!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τα συμβόλαια- βαρίδια και για την ανάγκη ανανέωσης, διότι αν δεν αλλάξει, ο ΠΑΟΚ θα υποφέρει.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Είμαστε άδικοι με τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Είμαστε αδιόρθωτοι. Δεν βάζουμε μυαλό με τίποτε. Χάνουμε το δάσος… Υπάρχει ουσία και δεν είναι το 0-0 με την Ξάνθη. Δεν είναι η παράσταση που έδωσε από τον πάγκο με σωρεία λαθών. Ούτε καν η συμπεριφορά του από τη στιγμή που τέλειωσε το παιχνίδι και δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι εκτίθεται και μαζί εκθέτει και τον ΠΑΟΚ με συμπεριφοράς αλά… Λουτσέσκου, που είναι κατά τα άλλα προκλητικός και παρέσυρε τον Τούντορ. Τον παγίδεψε.

Αλλά, δεν είναι αυτό το ζήτημα. Είναι που θα πρέπει να του φιλάνε το χέρι. Να φιλάνε και το χέρι του Άρνεσεν που τον εμπιστεύεται και ανταποκρίνεται στις επιθυμίες του (διώξε το έναν, διώξε τον άλλο, διώξε και αυτόν…). Να φιλάνε και το χέρι του Ιβάν που δεν είπε όχι στις παχυλές αποζημιώσεις που αναγκάστηκε να πληρώσει για να αποδεσμευθεί από ποδοσφαιριστές – βαρίδια.

Δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να προβλέψω πόσο θα βοηθήσουν οι καινούργιοι, αλλά, είναι τουλάχιστο νεότεροι και θα τρέξουν παραπάνω.
Οι αποφάσεις για την αποδεσμεύσεις, κυρίως του Σαλπιγγίδη και αρχικά του Νομπόα, ειδικά τη στιγμή που ο τελευταίος διατηρεί μια αξιοπρεπή θέση στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ήταν οι πιο γενναίες. Ακριβή και γενναία απόφαση και η εκπαραθύρωση του Ρατς. Στοίχισαν και του Μάρτενς με τον Μαντούρο, αλλά, κανείς δεν έριξε ένα δάκρυ γι α αυτούς.

Λένε ότι το κονδύλι ήταν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια. Και πώς να μην είναι, αφού όλοι αυτοί έπαιρναν τα περισσότερα χρήματα στην ομάδα.

Ο επόμενος είναι ο Ρικάρντο Κόστα. Με το δίκιο τους, οι «τωρινοί» του ΠΑΟΚ, απορούν που δίνονται τόσα χρήματα για να παίζει. Εγώ απορώ γιατί ακόμη παίζει. Κι αυτός και δύο τουλάχιστο ακόμη, εκεί γύρω, στην άμυνα.

Πώς να έχεις απαιτήσεις με ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ταχύτητα, δεν έχουν άμεση και εύστοχη σκέψη στην άμυνα και αντιδρούν συχνά με λάθος που κοστίζει σε όλη την ομάδα;

Μου αρέσει πολύ που έγιναν αρκετές αλλαγές κι αν γίνουν στην πορεία άλλες τόσες για να μην καταντήσει… Σαλπιγγίδης κι άλλος ποδοσφαιριστής, δηλαδή να αμείβεται με πολλά περισσότερα από όσα προσφέρει, θα ήταν το ιδανικό.

Ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει ακριβά το γεγονός ότι δεν επέλεξε κάτι φρέσκο και ικανότερο στέλεχος για την άμυνά του. Κι όχι έναν, αλλά, δύο. Αν προτίμησε να ξοδέψει σε άλλες γραμμές τα χρήματα που διέθετε, θα το σεβαστώ και θα περιμένω την επόμενη μεταγραφική περίοδο. Αν δεν είναι αυτό και έδειξε εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές, τότε να είναι όλοι τους προετοιμασμένοι για όσα δεν είδαν πέρσι και οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε παταγώδη αποτυχία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x